Ukrayna'ya 1,7 milyar dolarlık savunma desteği

ABD, Ukrayna'ya yönelik yeni bir güvenlik yardım paketi açıkladı. Paket ile savunma amacıyla 1,7 milyar dolarlık destek verilecek.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
30 Temmuz 2024 01:30
GÜNCELLEME
30 Temmuz 2024 01:38
Ukrayna'ya 1,7 milyar dolarlık savunma desteği
AA
Kaynak AA

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimine karşı Kiev Yönetimi'ne verilen destek devam ediyor.

ABD, dev bir savunma desteğini daha duyurdu.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna'nın savunma ihtiyaçlarına yönelik yaklaşık 1,7 milyar dolarlık yardım sağlanacağı belirtildi.

Pentagon, yardım paketinin Ukrayna'nın kritik savunma ihtiyaçlarını karşılayacağını belirterek, yardım kapsamında hava savunma önleyicileri, roket sistemleri, topçu mühimmatları ve tanksavar silahlarının yer aldığını açıkladı.

Beyaz Saray dan 200 milyon dolarlık ek yardım

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, telekonferans yoluyla düzenlediği basın brifinginde, Ukrayna Güvenlik Yardım Girişimi (USAI) kapsamında 1,5 milyar dolarlık yardımın yanı sıra, Beyaz Saray'ın başkanlık yetkisi dahilinde 200 milyon dolarlık ek yardımı da Ukrayna'ya göndereceğini duyurdu.

Fonlama 50 ülkeden 

Bu yardımlar, USAI kapsamında sağlanan 20’nci yardım paketi ve Ağustos 2021'den bu yana Pentagon envanterinden sağlanan 62’nci ekipman dilimi olarak belirtildi. USAI, Pentagon öncülüğünde, Ukrayna ordusunun Rusya'ya karşı eğitilmesi, teçhizatlandırılması ve danışmanlık hizmetleri alması amacıyla yaklaşık 50 ülkenin dahil olduğu bir fonlama programı olarak faaliyet gösteriyor.

Güçlü desteğe devam

Bu son yardım paketi, ABD'nin liderlik ettiği ülkelerin Ukrayna'ya yönelik desteğinin güçlü şekilde devam edeceğini bir kez daha ortaya koydu.

Ukrayna ordusunun savunma kapasitesini artırmaya yönelik bu yardımlar, ülkenin Rusya'ya karşı direnişini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Yorumlar (1 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Cenk 1ay önce Ne zaman bitecek bu savaş! yazık onca insan ölüyor...
Sonraki Sayfa