Trump suikastında yeni gelişme! Saldırgana dair şüpheli iddia

Trump'a suikast girişiminde bulunan saldırganın bir polis memuru tarafından olaydan 1 saat önce görüldüğü ortaya çıktı. İddialar kafaları karıştırdı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
30 Temmuz 2024 07:11
GÜNCELLEME
30 Temmuz 2024 14:05
Trump suikastında yeni gelişme! Saldırgana dair şüpheli iddia
Kübra Şenal Editör

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'nın Butler bölgesinde 5 Kasım'da düzenlenecek olan ABD Başkanlık seçimleri için halka yaptığı konuşma sırasında saldırıya uğradı. Son hamleyle kulağından yaralanan Trump'a yönelik suikast girişiminin FBI tarafından yürütülen soruşturma devam ederken detaylar peşi sıra geliyor.

Saldırıda mitinge katılan 1 kişi ölürken 2 kişi yaralanmış, ABD Gizli Servisi saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

FBI, suikast girişiminde bulunan ve olay mahallinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu duyurmuştu.

Olayla ilgili çıkan yeni iddiaları kafaları karıştırdı.


Trump suikastında saldırgan 1 saat önce fark edilmiş

FBI'ın Pittsburgh saha ofisinden sorumlu özel ajan Kevin Rojek, Trump'a suikast girişiminde bulunan saldırganın bir polis memuru tarafından 1 saatten fazla bir süre önce fark edildiğini açıkladı.

Yerel bir polis memurunun saldırganın fotoğrafını çektiğini aktaran Rojek, "Tetikçi, kolluk kuvvetleri tarafından şüpheli bir kişi olarak tanımlandı" ifadelerini kullandı.

Polis memurunun fotoğrafı diğer kolluk kuvvetlerine gönderdiğini aktaran Rojek, yaklaşık 30 dakika sonra SWAT ekibinin Crooks'u bir mesafe ölçer kullanırken ve haber sitelerine göz atarken gördüğünü söyledi.


Polis aracının kamerasına yakalanmış

Rojek, saldırganın saldırıdan 20 dakikadan az bir süre önce yerel saatle 17.56 sıralarında bir sırt çantası taşırken görüldüğünü ve yerel saatle 18.08'de ateş ettiği çatıda yürürken bir polis aracının kamerasına yakalandığını belirtti.


FBI'ı eleştiren Trump'ın standart bir mağdur mülakatına katılmayı kabul ettiğini aktaran Rojek, "Onun bakış açısını almak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Saldırganı yakın arkadaşı ya da tanıdığı olmayan, sosyal çevresi yakın aile üyeleriyle sınırlı olan yalnız biri olarak tanımlayan FBI, saldırganın şifreli uygulamalar kullanarak ateşli silahlarla ilgili 25 satın alma işlemi ve patlayıcı cihaz yapımında kullanılan altı kimyasal madde satın aldığını aktardı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa