Elon Musk'tan Maduro'ya eşek benzetmesi! Başkandan savaş ilanı

Venezuela'da seçimi Maduro'nun kazanmasının ardından sokaklar yangın yerine döndü. Elon Musk, Maduro'yu eşeğe benzeterek sinir damalarına dokundu.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
30 Temmuz 2024 08:01
GÜNCELLEME
30 Temmuz 2024 14:04
Elon Musk'tan Maduro'ya eşek benzetmesi! Başkandan savaş ilanı
Kübra Şenal Editör

Maduro'nun seçimleri kazanıp yeniden Devlet Başkanı olması üzerine muhalif kanal "Hile var" deyip halkı sokağa döktü. Venezuela sokaklarındaki protestolar sosyal medyada yankı uyandırırken Elon Musk, provokatif paylaşımlara yer verdi. Maduro'yu hedef alan Elon Musk, savaş ilanıyla karşılık buldu. "Elveda diktatör" diyen Musk'a, Maduro'dan "Ülkeni roketle işgal edeceğim" cevabı geldi.


İkili arasındaki diyalog, Musk'un Maduro'yu eşeğe benzetmesine kadar gitti.


Nicolas Maduro, yüzde 51,20 ile yeniden başkan seçildi

Venezuela Ulusal Seçim Konseyi (CNE) Başkanı Elvis Amoroso, devlet başkanlığı seçimini mevcut Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun kazandığını açıkladı.

Maduro, yüzde 51,20 ile devlet başkanı seçimini 3'üncü kez kazanmayı garantilerken, ülkedeki ekonomik güçlükler protesto ve eylemlere yol açtı.


Muhalefetin çağrısında sokaklar yangın yerine döndü

Muhalefet, seçimlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasında bulunarak halkı sokağa çıkması için kışkırttı. Venezuela caddelerinde çok sayıda protesto ve eylemler gerçekleşti.

Elon Musk Maduro'yu hedef aldı

Gösteriler sırasında Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in heykeline bir eylemci tarafından yıkıldı. Musk ise görüntüleri "Elveda diktatör" şeklinde paylaştı.

Musk, tüm gün boyunca Venezuela'daki gösterilerden videolar paylaşması dikkat çekti.

Maduro, Muks'a savaş ilan etti

Bunun üzerine Maduro, uzay roketleriyle ülkesini işgal etmek istediği iddiasıyla Elon Musk'a savaş ilan etti.

Maduro'ya eşek benzetmesi

Musk, Maduro'nun bu açıklamasının video kaydını alıntılayarak, Venezuela Devlet Başkanı'na "eşek" benzetmesi yaptı. Musk bir sonraki paylaşımında ise, "Zavallı eşeği Maduro'yla karşılaştırdığım için özür dilerim. Bu hayvanlar dünyasına hakarettir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa