Araç sahipleri sizi ilgilendiriyor

2024 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi ikinci ödemesi için son gün yarın. Peki MTV ödemesi nasıl ve nereden yapılıyor? İşte detaylar.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
30 Temmuz 2024 09:20
GÜNCELLEME
30 Temmuz 2024 11:08
Araç sahipleri sizi ilgilendiriyor
O
Onur Çetinkaya Editör

 MTV, ocak ve temmuzda olmak üzere eşit 2 taksitte ödeniyor.


Motorlu Taşıtlar Vergisinin bu yıla ilişkin ikinci taksiti ödemesi gündeme geldi. Bununla birlikte 2. taksit ödeme dönemi 1 Temmuz itibarıyla başladı.

Yarın son gün

2024 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ikinci taksit ödemeleri için süre her geçen saat daralıyor.  Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren ödeme süreci yarın sona eriyor. 


Ödeme araçları 

MTV ödemeleri, Dijital Vergi Dairesinden (dijital.gib.gov.tr) veya mobil uygulamasından (Google Play, App Store, Huawei AppGallery) 02.00-23.45 saatlerinde anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartı, banka hesabından havale yöntemi, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlar ile vergi tahsiline yetkili bankalar, vergi dairesi vezneleri aracılığıyla ve PTT şubelerinden ödenebiliyor.

Faiz uygulanacak 

Mükelleflerin, ödeme süresi dolmadan önce gerekli işlemleri tamamlamaları gerekiyor. Yarına kadar ödemesini yapmayanlar için aylık yüzde 4,5 gecikme faizi uygulanacak. 

Haciz gelebilir 

Borç zamanında ödenmezse vergi dairesi tarafından e-haciz işlemi de başlatılabiliyor. Ayrıca, araçların muayenesinin yaptırılabilmesi için MTV'nin de dahil olduğu vergi borçlarının ödenmiş olması gerekiyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa