Hindistan’da toprak kayması: 24 ölü

Hindistan'ın güneyinde yer alan Kerala eyaletinde meydana gelen heyelan felaketinde 24 kişi yaşamını yitirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
30 Temmuz 2024 09:39
GÜNCELLEME
30 Temmuz 2024 11:46
Hindistan’da toprak kayması: 24 ölü
AA
Kaynak AA

Hindistan'ın güneyindeki Kerala eyaletinde etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı toprak kaymalarında ilk belirlemelere göre 24 kişi hayatını kaybetti.


Wayanad bölgesinde toprak kaymaları

Hindustan Times'ın haberine göre, Kerala eyalet yetkilileri, Wayanad bölgesindeki sağanak yağışların ardından birden fazla toprak kayması meydana geldiğini bildirdi. Yetkililer, onlarca kişinin toprak altında kaldığından şüphelendiklerini ifade etti.


Arama kurtarma çalışmaları

Toprak kaymalarında ilk belirlemelere göre 24 kişinin yaşamını yitirdiğini aktaran yetkililer, arama kurtarma çalışmaları ve tahliye işlemlerinin devam ettiğini belirtti. Bölgedeki ekipler, yoğun bir şekilde çalışarak hayatta kalanlara ulaşmaya ve zarar görenleri güvenli bölgelere taşımaya devam ediyor.


Başbakan Narendra Modi'nin açıklamaları

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Dualarım yaralılar ve sevdiklerini kaybeden herkesle." ifadesini kullandı. Modi, Kerala Eyaleti Başbakanı Pinarayi Vijayan ile iletişime geçtiğini belirterek, afetle ilgili "mümkün olan her türlü yardım" konusunda destek vereceklerini kaydetti.


Yetkililerden destek ve koordinasyon

Kerala Eyaleti yetkilileri, afetin etkilerini en aza indirmek için çeşitli yardım ve kurtarma operasyonlarının sürdüğünü, bölgedeki vatandaşlara gerekli yardımların ulaştırılacağını açıkladı. Arama kurtarma ekipleri, yoğun yağış ve zor koşullara rağmen çalışmalarını sürdürerek, mümkün olduğunca fazla kişiyi kurtarmaya odaklanıyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa