Dünya Bankası 3,7 milyar dolar finansman sağladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankasından bu yıl Türkiye'ye sağlanan finansmanın 3,7 milyar dolara ulaştığını bildirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
30 Temmuz 2024 09:59
GÜNCELLEME
30 Temmuz 2024 10:02
Dünya Bankası 3,7 milyar dolar finansman sağladı
AA
Kaynak AA

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası'nın 6 Şubat depremlerinden etkilenen küçük sanayi sitelerinin yeniden inşası ve bölgedeki işletmelerin faaliyetlerinin devamı için 600 milyon dolarlık kredi onayladığını belirtti. Şimşek, "Bu krediyle birlikte ülkemiz için 2024 yılı içinde Dünya Bankası tarafından onaylanan finansman tutarı 3,7 milyar dolara yaklaşmıştır." dedi.

Dünya Bankası ile iş birliği

AA muhabirine Dünya Bankası ile yürütülen işbirliği çalışmalarını değerlendiren Bakan Mehmet Şimşek, geçen yıl Orta Vadeli Program'ın açıklanmasının ardından Türkiye'ye aktarılan kaynak tutarının 17 milyar dolardan 35 milyar dolara yükseltildiğini hatırlattı. Türkiye'ye yönelik Ülke İşbirliği Çerçevesi Programı'nın da bir süre önce Bankanın İcra Direktörleri Kurulu'nda görüşülerek yürürlüğe girdiğini bildirdi.

Küçük sanayi sitelerinin yeniden inşası

Dünya Bankası'ndan sağlanacak yeni finansmana ilişkin bilgi veren Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, "Dünya Bankası, 6 Şubat depremlerinden etkilenen küçük sanayi sitelerinin yeniden inşası ve bölgedeki işletmelerin faaliyetlerinin devamı için kullanılacak 600 milyon dolarlık krediyi onayladı." dedi. Bu kredinin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanacak Türkiye Küçük Sanayi Sitelerinin Yeniden İmarı ve Bölgesel Ekonomik İyileşme Projesi'nin finansmanında kullanılacağını belirtti.

Afet bölgesindeki projeler

Bakan Mehmet Şimşek, bu kredinin afet bölgesi olarak kabul edilen yerlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından afetlere dayanıklı ve düşük emisyonlu küçük sanayi siteleri inşa edilerek, bölgedeki mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerin faaliyetlerinin devamlılığının ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için kullanılacağını vurguladı.

Dünya Bankası ile işbirliği sürecek

Dünya Bankası ile süregelen işbirliğinin önemine değinen Bakan Şimşek, "Bu krediyle birlikte ülkemiz için 2024 yılı içinde Dünya Bankası tarafından onaylanan finansman tutarı 3,7 milyar dolara yaklaşmıştır. Ayrıca, depremlerden etkilenen illere yönelik projeler için bugüne kadar Dünya Bankası tarafından onaylanan finansman tutarı ise yaklaşık 2 milyar dolara ulaştı." dedi. Bu finansmanın, Dünya Bankası'nın Türkiye'ye ve ekonomi programına duyduğu güvenin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Bölge sanayisini yeniden ayağa kaldırma hedefi

Şimşek, hükümetin deprem öncesinde ekonomiye ciddi katkı sağlayan bölge sanayisini yeniden ayağa kaldırma ve istihdamı güçlendirme hedefleri doğrultusunda, afet bölgesine yönelik projelerle Dünya Bankası ile işbirliğini sürdüreceklerini ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa