Muayeneden geçirilen araç sayısı açıklandı

2024 yılı ilk yarısı itibarıyla Türkiye'de 5,4 milyon araç muayeneden geçti. Muayeneler 312 istasyonunda gerçekleşti.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
30 Temmuz 2024 11:36
GÜNCELLEME
30 Temmuz 2024 12:40
Muayeneden geçirilen araç sayısı açıklandı
O
Onur Çetinkaya Editör

Türkiye'de araç sahipleri 2 yılda bir araçlarını muayeneye götürmek zorunda.


TÜVTÜRK araç muayene istasyonları sayesinde trafikteki kazaların önüne geçerken can ve mal kayıpları açısından önem taşıyor.


Muayeneye giren araçlar kimi zaman denetmenler tarafından eksiklerinin giderilmesi için muayeneden geçirilemiyor. Tespit edilen kusurlar ise sürücülere açıklanıyor. Bir ay süre verilmesi sonrasında sürücüler araç kusurlarını tamir ve düzelterek yeninden istasyona muayene için geliyor. 


Muayenelerin daha etkin ve sağlıklı şekilde yapılabilmesi için söz konusu çalışmalar, kamu-özel sektör iş birliğiyle sürdürülüyor. Türkiye'de araç muayene işlemleri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülüyor.

5 milyon araç muayene edildi

Bu kapsamda Türkiye'de 214'ü sabit, 75'i seyyar, 18'i seyyar traktör ve 5'i motosiklet olmak üzere toplam 312 muayene istasyonuyla hizmet veriliyor. İstasyonlarda, bu yılın ocak-haziran döneminde 5 milyon 402 bin 381 araç muayene edildi.

1 milyon araç geçemedi

Araçların 3 milyon 789 bin 423'ü hafif kusurlu, 1 milyon 442 bin 990'ı ağır kusurlu, 71 bin 937'si emniyetsiz, 98 bin 31'i kusursuz olduğu belirlendi.

Genel sorunlar açıklandı 

Muayeneden geçemeyen araçlarda, fren sistemleri, kuvvetleri ve lambaları, emniyet kemerleri, geri vites lambası, ön fren hortumları, yakıt sistemleri, yolcu araçlarının koltukları en çok kusur tespit edilen aksam ve sistemler olarak öne çıktı.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa