Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na darbe göndermesi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 15 Temmuz hain darbesine tiyatro diyenlere sert konuştu. Özel, "Tiyatro diyen eksik akıllıdır." dedi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
30 Temmuz 2024 12:46
GÜNCELLEME
30 Temmuz 2024 15:22
Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na darbe göndermesi
O
Onur Çetinkaya Editör

Türkiye'nin kalbinin bombalandığı 15 Temmuz gecesi  tüm Türkiye tek yürek oldu. Hain darbecilere karşı vatandaşlar bileklerinin gücüyle teröristleri bertaraf etti. 


Sabaha kadar süren çatışmalarda Türkiye Büyük Millet Meclisi de terör unsurlarının hedefi oldu. Bombalar siyasetin ortasına, Meclis'e 3 kez bomba atıldı. 


Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere çok sayıda siyasi isim halkın iradesine güvendi. TBMM'de ise bambaşka bir durum söz konusuydu. FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde çok sayıda milletvekili  Meclis'e gelerek milli iradeye sahip çıktı.


 15 Temmuz hain darbe girişinde TBMM'yi hainlerden koruyanlardan biri de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'di. 


Darbe girişimi gecesinde mecliste parti ayrımı olmadığına dikkat çeken Özel, 15 Temmuz'un yıl dönümünde yaptığı açıklamada, "Bombalamalar başlayınca bazıları tiyatro diyor. Adam F-16 ile atıyor bir önceki çatıya atıyor. Tanklar insanları eziyordu. Bu Meclis'in bahçesine 3 kez helikopter inmeye çalıştı." ifadelerini kullanmıştı. 


"Tiyatro diyen eksik akıllıdır"

8 yıl geçen o kara geceye  'tiyatro' olarak yorumlayanlara Özel bir kez daha sert ifadeler kullandı. Daha önce CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'kontrollü darbe', 'tiyatro' sözlerine atıfta bulunan CHP Lideri,"Bu bir tiyatro' dediler. Anında karşı çıktım... Dedim ki... 'Kardeşim, bal gibi darbeydi... Buna tiyatro diyen ya gerçeklikten kopmuştur ya da eksik akıllıdır." ifadelerini kullandı. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa