AK Parti'den 28 Şubat zihniyetli site yöneticilerine "haşema" tepkisi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın, Akçakoca'da tesettürlü kadının haşemayla havuza alınmamasına tepki gösterdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
30 Temmuz 2024 14:09
GÜNCELLEME
30 Temmuz 2024 14:34
AK Parti'den 28 Şubat zihniyetli site yöneticilerine ''haşema'' tepkisi!
AA
Kaynak AA

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, Düzce ilinin Akçakoca ilçesinde yaşanan haşema giyen bir kadının havuza girmesinin engellenmesi olayını değerlendirdi. Yalçın, bu durumun insan hakları ihlali olduğunu belirtti.


Yalçın'dan insan hakları vurgusu

Yalçın, Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, haşema giydiği gerekçesiyle havuzu kullanamayan bir site sakini kadının durumuyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu. "Görmeye alışkın olmadığımız bir resim değil" diyen Yalçın, bazı dışlayıcı insan profillerinin başkalarının giyim kuşamına hala saygı duymadığını ifade etti.


Eski alışkanlıklar ve yeni gerçeklikler

Toplumda eski alışkanlıkları sürdüren ve başkalarına bu alışkanlıkları hissettiren grupların varlığına dikkat çeken Yalçın, şu ifadeleri kullandı: "Bunun sağı solu, önü arkası yok. İnsanlara kılık kıyafetleri üzerinden müdahale edilmesi prensip olarak kabul edebileceğimiz bir şey değil."

İnsan hakları ihlali

Yalçın, haşemayla havuza girmeye çalışırken engellenen kişinin açık bir insan hakları ihlali yaşadığını vurguladı. "Kılık kıyafetinden dolayı ayrımcılığa uğramıştır. Maalesef devletimiz bu konuda kendisini düzeltmiş olmasına rağmen toplumumuzun bazı kesimleri hala bu yeni siyasi ve toplumsal gerçekliğe ayak uydurmuş değil" dedi.


Bilinçlenme ve çalışma gerekliliği

Toplumda hala hazımsızlık gösteren insanların olduğunu belirten Yalçın, bu tür davranışların kabul edilemez olduğunu ifade etti. "İnsanlara yönelik bu saldırıları çeşitli zeminlerde gerçekleştiriyorlar. Bu konuda ciddi bir çalışma, bilinçlenme yapılması gerektiğini düşünüyorum" dedi.


Demokratik ve ayrımcılığın olmadığı bir ülke

Yalçın, Türkiye'nin insan haklarının öncelikli olduğu, demokratik ve insanların kılık kıyafetlerinden dolayı ayrımcılığa uğramadığı bir ülke olduğunu belirtti. "Devletimiz, anayasamız, hukukumuz bunu koruyor. İnsanların da birbirlerine en azından bu saygıyla yaklaşmasını bekliyoruz" dedi.


Kınama ve geçmiş olsun dileği

Bu tür bir davranışın sadece kıyafetinden dolayı ayrımcılığa uğramışsa vatandaş için üzücü olduğunu ifade eden Yalçın, "Vatandaşımıza geçmiş olsun diliyorum. Bunu yapanı da kınıyorum" dedi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa