İsrail, Gazze'de tarihi Aziz Porphyrius Kilisesi’ni vurdu

İşgalci İsrail ordusu, Gazze şehrinin güneyinde bulunan Zeytun Mahallesi'ndeki tarihî Aziz Porphyrius Kilisesi'ni vurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
30 Temmuz 2024 16:40
GÜNCELLEME
30 Temmuz 2024 17:00
AA
Kaynak AA

İsrail ordusu, Gazze kentinin güneyindeki Zeytun Mahallesi'nde bulunan Aziz Porphyrius Kilisesi'ni hedef aldı. Saldırı sonucu kiliseye sığınan Hıristiyan Filistinliler yaralandı.


Kiliseye sığınanlar yaralandı

Saldırının ardından çekilen görüntülerde, kilisenin bir kısmının ciddi şekilde zarar gördüğü kaydedildi. Kiliseye sığınan Filistinliler, saldırı nedeniyle yaralandı ve güvenli bir yer arayışına girdi.


Tanıkların ifadeleri

Füze düştüğü sırada kilisenin içinde bulunan Fuat Ayyad isimli Filistinli, saldırı anını anlattı. Ayyad, İsrail'in cami ve kiliseleri ayırt etmeden her ikisine de saldırdığını belirtti. Ayyad, İncil'de geçen "İsrailoğullarının bozgunculuk edeceği" ayetinin, yaşadıkları durumu işaret ettiğini ifade etti.


Kilisenin zarar görmesi

Görsellerde, Aziz Porphyrius Kilisesi'nin bir kısmının füze saldırısı sonucu büyük hasar aldığı görülüyor. Kiliseye sığınan sivillerin yaralanması, bölgede yaşanan trajedinin boyutlarını gözler önüne serdi.


Uluslararası tepkiler

Saldırıya uluslararası toplumdan da tepkiler gelmeye devam ediyor. Birçok insan hakları örgütü, ibadethanelerin hedef alınmasını kınadı ve sivillerin korunması çağrısında bulundu.


Bölgedeki katliam artıyor

Gazze'de artan saldırılar ve katliamlar, sivil halkın varlığını ve güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor. Aziz Porphyrius Kilisesi'ne yapılan bu saldırı, bölgedeki çatışmanın ne kadar kontrolden çıktığını gösteriyor. Aziz Porphyrius Kilisesi, Gazze'nin önemli tarihi yapılarından biri olarak biliniyor. Saldırının ardından kilisenin restore edilip edilemeyeceği belirsizliğini koruyor.


Hıristiyanlar Aziz Porphyrius Kilisesi'ne sığınmıştı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ederken, Gazze kentindeki Hristiyanlar, İsrail'in saldırılarında zarar gören Aziz Porphyrius Kilisesi'ne sığınarak yaşamlarını sürdürüyorlardı. Terör örgütü İsrail ordusu, tarihî Aziz Porphyrius Kilisesi’ni vurduğunda yine kilise binası içinde ve bahçesinde Hıristiyan Gazzeliler bulunuyordu.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa