Erdoğan'dan Tan'ın "Mavi Vatan" ile ilgili sözlerine tepki

CHP Milletvekili Namık Tan'ın "Mavi Vatan" ile ilgili sözlerine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan," Mavi Vatan'dan geri adım atmayız"dedi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
30 Temmuz 2024 16:49
GÜNCELLEME
30 Temmuz 2024 18:06
Erdoğan'dan Tan'ın ''Mavi Vatan'' ile ilgili sözlerine tepki
O
Onur Çetinkaya Editör

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.


Cumhuriyet Halk Partisi  Milletvekili ve Dış Politika danışmanı Namık Tan Somali tezkeresinin görüşmeleri sırasında Mavi Vatan ile masal ifadesine değinen Erdoğan, Tan'a sert ifadeler kullandı.

"Mavi Vatan'dan geri adım atmayız"

Sadece milli meselelerde yerli ve milli bir duruş beklediklerini belirten Erdoğan, Eğer katkı sunmayı beceremiyorlarsa bari bu tarz talihsiz açıklamalarla ülkemize zarar vermesin. Gölge etmesin yeter biz onlardan başka ihsan istemiyoruz. 'Mavi Vatan'ımıza sahip çıkma noktasında en küçük bir geri adım atmayacağız. " açıklamasını yaptı. 

Mavi Vatan tartışmasında sözlerine devam eden Erdoğan, ."Bunun adı sorumsuzluktur, şuursuzluktur, gaflettir. Bu tezleri Meclis kürsüsünden dinlendirmek ne zamandan beri CHP'nin gündemi oldu. " ifadelerini kullandı. 

"İsrail dünya için bir tehdittir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'e de yüklendi. İsrail'in genel olarak insanlık ve dünya için tehdit oluşturduğunu söyledi. Savaşın bir hukuku olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı, Netanyahu yönetimi altında İsrail'in gittiği yol yol değildir. Bu ikiyüzlülüğün sonu korkarım ki çok kötü bitecektir. Gazze'deki ateşi tüm bölgeye yayma girişimlerini arkasındaki asıl niyeti çok iyi biliyoruz. Ne söylüyorsak bölgemizde kanın durması için söylüyoruz." dedi.

 "Torununu dinledi, Paris'e gitmedi"

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılışında yaşananlara değinen Erdoğan, Macron beni davet etti. Ben de gelebileceğimi söyledim. 13 yaşındaki torunum dede gitme dedi niye dedim orada LGBT gösterisi yapacaklar dedi, o görüntüleri gösterdi tamam kızım gitmeyeceğim dedim. İnsanları birleştirmesi gereken spor etkinliği maalesef insanlığa değerlere düşmanlıkla açıldı. Bizim inancımızda insan yaradılmışların en şereflisidir. Paris'te yapılmak istenen insanı hayvanlardan dahi aşağı seviyeye çekme projesidir. İlk fırsatta Sayın Papa'yı da bununla ilgili arayacağım." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa