Mersin Büyükşehir Belediyesine şok! Hesaplara haciz

Belediyelerin SGK'ya olan borçları gündemdeyken, CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesinin hesaplarına haciz konuldu.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
30 Temmuz 2024 17:04
GÜNCELLEME
30 Temmuz 2024 18:15
Mersin Büyükşehir Belediyesine şok! Hesaplara haciz
Ecem Çetin Editör

Siyasetin yeni tartışma gündemi belediyelerin SGK'ya olan borçları... 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, borçların yerinde tahsili için Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın çalışma başlattığını açıkladı.

Daha sonra konuya ilişkin açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bugün itibariyle belediyelerin prim borçlarının toplam 96 milyar liraya ulaştığını bu borcun yüzde 80'inin belediye şirketlerine ait olduğunu söyledi.

Belediye borçları gündemdeyken ve tartışılırken bu konuya ilişkin bir gelişme yaşandı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediyenin hesaplarına SGK borçları nedeniyle haciz konuldu.

ANKA'nın haberine göre; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'den konuya ilişkin açıklama geldi.  

Vahap Seçer, her bir Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerinin 2019'da ciddi bir borç yükünü aldığını söyledi.


Seçer, eskiden gelen borçları kapatmak, yeni yapılan hizmetlerin aksamaması ve ödemelerin zamanında yapmak için bankalardan borçlanmadıklarını ama SGK ve maliye borçlarında aksamalar olduğunu belirtti. 

"Bunun bir şekilde kesilmesi doğru bir şey değildir"

Vahap Seçer, "Bunu da zaten SGK ya da maliye hayrına bekletmiyor. Bir gecikme faizi alıyor. Belediye olarak bunu da ödüyorsunuz. Eğer bir borç varsa, belediyeler olarak aslında olması gerekenin üzerinde de bir borç yükü taşıyorsak, bu zorunluluktan kaynaklı bir durumdur. Bunun bir şekilde kesilmesi doğru bir şey değildir." ifadelerini kullandı. 

Bir yapılanma olabileceğini söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yapılandırma yapılacağını beklediğini belirtti. 

Seçer, "Borç faizlerinde bir takım indirime gidilebilirdi, takside bölünebilirdi. Bu şekilde hizmetlerimiz aksamazdı." dedi. 

Vahap Seçer, şu ifadeleri kullandı; 

"Hem borçlarımızı da bir miktar ödeme yoluna gitmiş olabilirdik ama bu kararla, elimiz ayağımız bağlanmış oldu. Tabii ki sıkıntı yaşayacağız. Birçok belediye için bu sıkıntı olabilir. Ben kendi belediyem için söyleyeyim, bunlar bizim için sıkıntılar yaşatacak kararlardır ama dünyanın sonu değildir. Hizmetlerimiz devam edecek. Mutlaka zorlanacağız ama bugüne kadar olduğu gibi bunların da üstesinden geleceğiz.”

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa