YRP’liler vaatlerini unuttu, oylamaya bile katılmadı!

Seçimlerde “sokak köpeklerini toplayacağız” vaadinde bulunan Yeniden Refah Partisi’nde sözler unutuldu. TBMM’deki oylamaya katılan olmadı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
30 Temmuz 2024 18:17
GÜNCELLEME
30 Temmuz 2024 18:27
YRP’liler vaatlerini unuttu, oylamaya bile katılmadı!
MP
Mevlüt Peker Editör

Fatih Erbakan liderliğindeki Yeniden Refah Partisi’nin seçimlerdeki en önemli vaatleri arasında “güvenli sokaklar” sözü bulunuyordu. Yaşanan her köpek faciasında köpek terörüne son verecekleri, sokakları güvenli hale getirecekleri, sokak köpeklerini bir bir toplayacakları vaadinde bulunan Yeniden Refah Partililer sözlerini unuttular, “Sokak Hayvanları Düzenlemesi” için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) oylamaya katılmadılar.


Fatih Erbakan ne demişti?

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 7 Aralık 2023 tarihinde sosyal medya platformu X’teki @erbakanfatih hesabından yaptığı paylaşımda açıkça “sokak köpeklerinin toplatılmasını” savunuyordu. Fatih Erbakan’ın paylaşımında “Her gün yüreğimizi yakan haberlere bir yenisi daha eklendi. Milletimizin evlatlarını kendi topraklarında sahipsiz bırakmak bir ahlak sorunudur. Başıboş Köpek Terörü milletimizin canına tak etmiştir. Mama lobilerinin rantına karşı milletimizin yanındayız. 31 Mart itibariyle, Yeniden Refah Belediyeciliğinde atacağımız ilk adım, sokaklardaki başıboş köpekleri toplamak olacaktır. Köpek saldırısında ağır yaralanan evladımıza Allah'tan acil şifalar dilerim. #KöpekTerörü'ne dur denmeli!” ifadelerini kullanmıştı.

TBMM’deki oylamada ne oldu?

Sokak hayvanları düzenlemesine ilişkin TBMM oylamasında toplamda 273 kabul, 224 ret oyu çıktı. 95 milletvekili ise oylamaya katılmadı. Tablo şu şekilde oluştu:

AK Parti: 244 evet (20 katılmadı)

MHP: 29 evet (21 katılmadı)

Yeniden Refah: 4 katılmadı

HÜDA-PAR: 4 katılmadı

DSP: 1 katılmadı

CHP: 123 ret (4 katılmadı)

DEM Parti: 35 ret (22 katılmadı)

İYİ Parti: 26 ret (6 katılmadı)

Saadet: 18 ret (2 katılmadı)

DEVA: 12 ret - 1 çekimser (2 katılmadı)

TİP: 3 ret

Demokrat Parti: 2 ret (1 katılmadı)

Demokratik Bölgeler: 2 katılmadı

EMEP: 2 ret

Bağımsız: 3 ret (6 katılmadı)

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa