Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda Lugano’yu eledi

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda ilk maçta deplasmanda 4-3 yendiği Lugano’yu 2-1 yenerek bir üst tura yükseldi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
30 Temmuz 2024 21:59
GÜNCELLEME
30 Temmuz 2024 22:28
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda Lugano’yu eledi
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda Lugano’yu Kadıköy’de konuk etti.

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi-Samuel, Çağlar, Djiku, Oosterwolde, Krunic, Fred, Szymanski, Tadic, Ferdi, Dzeko ilk 11’i ile sahaya çıktı.

Lugano’da ise ilk 11’de; Saipi, Zanotti, Papadopoulos, El Wafi, Hajdari, Mahmoud, Doumbia, Bislimi, Bottani, Valenzuela, Aliseda sahaya çıktı.

İlk maçtaki 4-3 galibiyetin avantajıyla sahaya çıkan sarı lacivertliler karşılaşmaya tutuk başladı.

Soldan gelişen Lugano atağında Fenerbahçe savunması topu bir türlü uzaklaştıramadı.  Ceza sahası dışından gelişine vuran Mohamed Belhadj Mahmoud,takımını 1-0 öne geçirdi.

Lugano, Bislimi ile 25’te ikinci gole çok yaklaştı, ancak Livakovic kritik bir kurtarış yaptı.

31. dakikada yerde kalan Fred oyundan çıkmak zorunda kaldı.

41’de Ferdi’nin şutu üstten dışarı giderken 42’de Tadic sağ ayağıyla ceza sahası içinde etkisiz bir vuruş yaptı. İlk yarının sonlarındaki Fenerbahçe baskısı sonuç getirmedi. Devre rakibin tek farklı üstünlüğüyle sona erdi.

Lugona, ikinci yarıya yine hızlı başladı.

47’de 4 oyuncuyla gelen İsviçre ekibinde Bottani ceza sahası içinde sol çaprazdan vurdu, ancak Livakovic’e takıldı.

Fenerbahçe’de değişiklikler ikinci yarıda sahaya yansıdı. İsmail Yüksek’in enerjisiyle önde basmaya başlayan ve Mert Hakan yandaş ile daha etkili oyun kuran sarı lacivertliler aradığı golü 59’da buldu.

Fenerbahçe'nin sağ kanattan kullandığı kornerde Mert Hakan Yandaş'ın ortasına çok iyi yükselen kaptan Dzeko, ön direkte kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Böylece, ilk maçta hat-trick yapan kaptan ikinci maçta da skor üretti. 1-1

Ferdi Kadıoğlu da yine kendisine gelen rekor bonservis tekliflerini haklı çıkaran klas bir hareketle rakibinden sıyrılıp ceza sahası dışı sol çaprazdan sağ ayağıyla müthiş bir vuruş yaptı. İlk maçta son golü atan Ferdi bu kez kaleci Saipi’yi geçemedi.

72. dakikada yine Mert Hakan Yandaş'ın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta seken topa arka direkte Çağlar vurdu. Ancak top direğe de çarparak dışarı çıktı.

90 artı 3’te bu kez sahneye ikinci yarıda oyuna giren bir diğer isim İrfan Can kahveci çıktı.Sağ kanattan İrfan Can'ın yaptığı ortayı Tadic, arka direkte kafayla indirdi. Szymanski’ya sadece topu boş kaleye göndermek kaldı. Uzun süre sonra gol sevinci yaşayan yıldız oyuncu temsilcimizi öne geçirdi: 2-1.

Maç bu skorla bitti.

Fenerbahçe, Lugano’yu her iki maçta da yenerek üst tura yükseldi.

Sarı lacivertliler, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eşeme Turu’nda Fransız temsilcisi Lille ile karşılaşacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa