İran, Beyrut'a yönelik saldırı sonrası BMGK'yı göreve çağırdı

İsrail'in Lübnan'a saldırısını egemenlik ve toprak bütünlüğünün açık bir ihlali olarak niteleyen İran, BMGK'ya sorumluluklarını derhal yerine getirme çağrısında bulundu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
30 Temmuz 2024 23:04
GÜNCELLEME
30 Temmuz 2024 23:18
İran, Beyrut'a yönelik saldırı sonrası BMGK'yı göreve çağırdı
AA
Kaynak AA

İsrail’in Lübnan’ın başkenti Beyrut’u vurması Ortadoğu’da tansiyonu yükseltti.

Gazze’de soykırım yapan Netanyahu Yönetimi’nin bu hamlesi savaşın bölgeye yayılması riskini artırdı.

İran’dan jet hızıyla açıklama geldi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, yazılı açıklama yaparak, İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği saldırıyı şiddetle kınadı.

Saldırıyı Lübnan'ın egemenlik ve toprak bütünlüğünün açık bir ihlali olarak niteleyen Kenani, saldırının İsrail'e karşı Filistinlileri destekleyen direniş güçlerini bu yolu sürdürmekten alıkoymayacağını vurguladı.

Kenani, bölgedeki gerginlik ve krizin genişlemesinden İsrail ve destekçisi ABD'nin sorumlu olduğunu bildirdi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) Lübnan'ın güvenliği ile Tel Aviv'in bölgesel ve uluslararası barış ve istikrara yönelik tehditlerine ilişkin sorumluluklarını derhal yerine getirme çağrısı yapan Kenani, ülkesinin Lübnan hükümeti ve halkıyla dayanışma içinde olduğunun altını çizdi.

İsrail güçleri, Beyrut'un güney bölgesinde Hizbullah'ın Şura Meclisi'nin bulunduğu Huhreyk Mahallesi'ne düzenlediği hava saldırısında bir binayı vurmuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa