İsrail'in kuzeyi uçuşlara kapatıldı

İsrail yönetiminin, Beyrut ve Tahran'daki saldırıların ardından bölgede yaşanan gerilim nedeniyle ülkenin kuzeyini uçuşlara kapattığı bildirildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
31 Temmuz 2024 08:31
GÜNCELLEME
31 Temmuz 2024 10:37
İsrail'in kuzeyi uçuşlara kapatıldı
AA
Kaynak AA

İsrail basınında çıkan haberlerde, Tel Aviv'in yukarısında kalan Hadera kentinden itibaren ülkenin kuzeyindeki hava sahasının uçuşlara kapatıldığı belirtildi.

Uçuş yasağının 24 saat boyunca uygulanacağı, bölgedeki kara yollarına ilişkin ise herhangi bir kısıtlama getirilmediği ifade edildi.

İsrail ordusu, dün Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında Hizbullah'ın komutanlarından Fuad Şükür'ü öldürdüğünü duyurmuştu.

Bu sabah erken saatlerde ise Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen suikastta hayatını kaybetmişti.


Batı Şeria'da ölümler devam ediyor

 İşgal altındaki Batı Şeria'nın El-Halil kentindeki yasa dışı Yahudi yerleşim birimi Kiryat Arba yakınında düzenlenen silahlı ve bıçaklı saldırıda bir İsraillinin yaralandığı bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "El Halil kentinde bir kavşakta araç içindeki bir Filistinlinin, olay yerindeki İsrailli bir vatandaşa ateş açtığı ve daha sonra aracından çıkarak onu bıçakladığı" ifade edildi.

Açıklamada, yaralı vatandaşın, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye sevk edildiği bilgisi verildi.

Saldırının ardından kentte bazı yolların kapatıldığı, olay yerinden kaçan saldırganı arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.


İsmail Heniyye suikasti

Hamas, Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'ın başkenti Tahran'da ikamet ettiği konuta İsrail ordusunun düzenlediği hava saldırısında öldürüldüğünü doğruladı.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Heniyye'nin yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın görevi teslim törenine katılmak için Tahran'da bulunduğu belirtildi.

Heniyye'nin, İsrail ordusunun tören sonrası Tahran'daki konutuna düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybettiği aktarıldı.

İran devlet televizyonu Heniyye'nin öldürüldüğünü duyurmuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa