Ömer Çelik'ten Heniyye suikastına sert tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, işgalci İsrail tarafından Heniyye'ye yapılan suikast saldırısını kınadı. Çelik, "Er ya da geç Filistin galip gelecektir" dedi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
31 Temmuz 2024 09:21
GÜNCELLEME
31 Temmuz 2024 10:31
Ömer Çelik'ten Heniyye suikastına sert tepki
Kübra Şenal Editör

İran ziyaretinden sonra başkent Tahran'daki kaldığı konutta terör devleti İsrail'in saldırıları sonucu Hamas lideri İsmail Heniyye hayatını kaybetti. Birkaç ay önce de çocukları ve torunlarını toprağa veren Heniyye'nin şehadeti, tüm Filistin halkını ve Türkiye'yi derinden üzdü.


AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yapılan saldırıyı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla lanetledi.


"Netanyahu Hükümeti bir soykırım çetesidir"

Ömer Çelik yaptığı paylaşımda Filistin halkının haklı davasının er ya da geç galip geleceğini belirterek, "Filistin davasının önde gelen isimlerinden Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye’nin Tahran’da gerçekleştirilen siyonist bir suikast sonucu katledilmesini lanetliyoruz.

Heniyye, Filistin halkı ve vatanı için mücadele ederken katillerin saldırısı sonucunda şehit oldu. 

Bu suikast Netanyahu Hükümetinin bir soykırım ve katliam şebekesi olduğunu bir kere daha gösterdi..." ifadelerine yer verdi.

Bir televizyon kanalının canlı yayınında konuşan Çelik, Heniyye'nin şehadeti hakkında açıklamalarda bulundu. Öncelikle, Filistin halkına ve dünyada Filistin davasını destekleyen herkese baş sağlığı dileyen Çelik, "Son derece alçakça ve vahşi bir saldırı. Dışarıdan başka bir ülkeden ateşlendiği söylenen bir füze ile Filistin davasının en sembol isimlerinden İsmail Heniyye şehit edildi. Bu tabi gelinen noktada savaşı bölgeselleştirmek isteyen savaşı büyütmek isteyen İsrail'in yeni bir vahşeti olarak kayda geçmiş oldu." ifadelerini kullandı.

"Netanyahu'nun soykırım ve katliamdan başka amacı yoktu"

Ömer Çelik açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi:

Birkaç gündür gece gündüz bütün televizyonlar, bütün ajanslar Lübnan'a ne zaman saldıracak? Değerlendirmeler yapılıyor. Bununla ilgili olarak dünyanın bütün dikkati Lübnan'a daha büyük saldırı gerçekleşerek bu savaşın genişleyip genişlemeyeceği yönündeydi. Dün akşam bir Hizbullah liderine bir saldırı gerçekleştirildi İsrail tarafından. Bugün de İsmail Heniyye'ye alçak saldırı gerçekleştirildi. Bu bir kere daha göstermiştir ki Netanyahu hükümetinin soykırım ve katliamdan başka bir amacı yoktur. Her türlü barış çağrısına dünyadan gelen bütün seslere rağmen bütün bunlar karşısında Netanyahu verdiği tek cevap katliamdır, soykırımdır.

"Filistin halkının yürüyüşü yüz binlerce şehitle birlikte yürüyen bir yürüyüş"

Yüz binlerce şehit verdi. Yakın zamanda Heniyye çocuklarını ve ablasını kaybetti. Fakat Filistin halkının yürüyüşü yüz binlerce şehitle birlikte yürüyen bir yürüyüş. Kendisini şahsen tanırım. Yıllar evvel partimizde misafir etmiştik kendisini daha sonra vesilelerle görüşmüştük. Bu yolda son derece kararlı ve korkusuzca yürüyen isimlerden bir tanesiydi. Bu acı bir suikast neticede büyük bir kayıptır. İsmail Heniyye bölge barışı içinde bölgelerdeki ilişkiler için deneyimli bir isimdi.

"Kınamayla geçiştirilemez"

Ama gelinen noktada İsrail'in onu bu şekilde katletmesi bu şekilde şehit olması bölgedeki daha büyük gelişmeleri tetikleyecektir. Savaşın daha geniş alana yayılması şeklinde sonuç doğuracaktır. Ama şu görülmüştür bir kere daha Netanyahu hükümetinin uluslararası hukukla her hangi bir şekilde herhangi bir bağı olmadığını biliyorduk. Bu kadar çağrı yapılırken bu kadar en son ortaya çıkan tabloda tepki gelirken en azından bir şekilde bu saldırganlığı belli bir noktada tutmaları gibi değerlendirme yapabilecekleri düşünülüyordu. Bir kere daha görüldü ki katliam dışında soykırım dışında Netanyahu hükümetinin amacı yok. Bu bölgede büyük kaynamalara yol açacaktır. Çok kıymetli isimleri çok önemli isimleri Filistin halkı geçtiğimiz dönem içerisinde şehit verdi. Daha önce Hamas'ın içerisinde başka görevleri vardı. Daha Heniyye bu göreve geldi çok deneyimli bir isimdi. Bölgede barışı arzulayan bir isimdi. Böylesi bir siyasi kıymeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etmesi İsrail hükümetinin şunu söylediğini gösteriyor bu bir katliam şebekesi. Netanyahu bir soykırım şebekesi ve bunu artırarak devam edecekler. Gelinen noktada bunu kınamayla geçiştirmemesi lazım.

"Soykırımcı devlet, katliam şebekesi"

Başka bir devletin toprakları içerisinde gerçekleştiriyor. İsrail hükümeti bu suikast ile birlikte "Dünyanın her yerinde herkese bu gayri kanuni ve alçakça eylemleri vahşi Siyonist eylemleri yapabilirim" demeye getiriyor. Tam bir haydut devlet, tam bir soykırımcı devlet, tam bir katliam şebekesi şeklinde hareket ettiğini gösteriyor. Bu artık uluslararası hukuk için barış için son aşamadır. Bu saatten sonra tedbir alınmazsa Netanyahu hükümetinin kanlı eylemlere imza attığını ve olayların tamamının kontrolden çıkacağını göreceğiz.

"Suikast füze ile gerçekleşti"

İlk gelen bilgiler şu daha ayrıntılı bakacağız. İran dışından ateşlenen bir füze ile bu suikastin gerçekleştirildiği söyleniyor. Bunu tabi en kapsamlı şekilde değerlendireceğiz ve takip edeceğiz bunda hiçbir kuşku yok. Heniyye geçmişte de partimize gelmişti. Yakından tanıdığımız bir isim.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa