Gelini: Bir baba gibiydi, gözümüzün nuruydu

Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye’nin gelini, kayınpederinin şehadet haberini aldıktan sonra videolu mesaj yayımladı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
31 Temmuz 2024 10:04
GÜNCELLEME
31 Temmuz 2024 10:16
MP
Mevlüt Peker Editör

Üç oğlunu, dört torununu kaybeden ancak davasından hiç vazgeçmeyen Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye, İran Cumhurbaşkanlığı seçimini önde tamamlayan Mesud Pezeşkiyan'ın ant içme törenine katılmak için gittiği İran’ın başkenti Tahran'da suikasta uğradı.

Şehit oldu

İran’ın resmi yayın organları ve devlet televizyonu, Devrim Muhafızları Ordusunun açıklamasına dayandırarak hazırladığı haberde, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye’nin, Tahran'da kaldığı konutta terör saldırısına uğradığı ve hayatını kaybettiği bilgisini verdi.

Hamas’tan doğrulama geldi

İsmail Heniyye'nin şehadetini doğrulayan Hamas, "İsmail Heniyye, Siyonist bir saldırı sonucu Tahran'da öldürüldü." açıklamasında bulundu.

İran: Sonuçları yakında açıklanacak

İran tarafı ise yaptığı açıklamada İsmail Heniyye’ye yönelik suikastın titizlikle soruşturulduğu ve sonuçlarının çok yakında açıklanacağı vurgulandı.

Vefat haberi büyük üzüntü yarattı

Hamas lideri İsmail Heniyye'nin şehadet haberi, Filistin'de olduğu gibi tüm dünyada da büyük bir üzüntüyle karşılandı. Filistin'de camilerden İsmail Heniyye'nin şehadet haberi selalarla duyuruldu. Heniyye'nin şehadet haberi, "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin zira onlar diridirler fakat siz farkında değilsiniz." denilerek ilan edildi.

Gelini: Gözümüzün nuruydu

İsmail Heniyye’nin gelini ise şehadet haberini aldıktan sonra yayınladığı videolu mesajında, “Kadere ve ilahi kadere razı olan kalplerimizle, övülmeye ihtiyacı olmayan bir adamın şehadetine başsağlığı dileriz. Bir baba gibiydi, gözümüzün nuruydu. Haniye saf kanlara katıldı. O büyük bir komutan ve kahramandı. Allah'ın rızası dışında hiçbir şeyi ifade etmiyoruz. Allah bu musibette sabır göstermemizi nasip etsin. Bu dünya fanidir ve Allah'ın izniyle buluşmamız cennette olacaktır. Elveda milletin lideri.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa