İşgalci İsrailli Hagari'den Heniyye suikastı sonrası açıklama!

Hamas lideri İsmail Heniyye'nin Tahran'da şehit edilmesinin ardından, saldırının faili İsrail'in Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Hagari'den açıklama geldi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
31 Temmuz 2024 10:34
GÜNCELLEME
31 Temmuz 2024 12:06
İşgalci İsrailli Hagari'den Heniyye suikastı sonrası açıklama!
Kübra Şenal Editör

İran ziyaretinden sonra Tahran'da kaldığı konutta uğradığı saldırı sonucu Hamas lideri İsmail Heniyye, şehadete erdi. Heniyye'nin vefatı dünya gündemini sarsarken gözler hem İsrail'e hem de son ziyaret ettiği İran'a çevrildi.


İşgalci Hagari'den açıklama

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından açıklama yaptı. Hagari, “IDF bir durum değerlendirmesi yürütmektedir. Herhangi bir değişikliğe karar verilmesi halinde kamuoyunu bilgilendireceğiz” dedi.


"Durum değerlendirmesi yürütülüyor"

IDF Sözcüsü Hagari, ‘yurt savunması’ politikasında şu an için bir değişiklik olmadığını ifade ederek, “Yurt savunması politikasında herhangi bir değişiklik yoktur. Şu anda IDF bir durum değerlendirmesi yürütmektedir. Herhangi bir değişikliğe karar verilmesi halinde, IDF ve İç Cephe Komutanlığı platformlarında kamuoyunu derhal bilgilendireceğiz. Haberdar olmalı ve İç Cephe Komutanlığı'nın talimatlarına göre hareket etmelisiniz” ifadelerini kullandı.


Hamas'tan misilleme gelir mi?

Heniyye'nin vefatı tüm Filistin halkını derinden sarsarken ilk intikam yemini üst düzey Hamas üyesinden "Bu cezasız kalmayacak" şeklinden geldi.


Filistin medyasından İran'a sert tepki

İsmail Heniyye son olarak İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'ı ziyaret etmişti.

Filistin'de yayın yapan Gaza Now isimli haber portalı, saldırıya ilişkin şu soruları sordu:

"Heniyye'nin şehit olması sonrası İran neden Heniyye'yi korumadı? İran neredeydi? Operasyon nasıl gerçekleştirildi?"

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa