Ahmet Davutoğlu'ndan Heniyye açıklaması!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Hamas lideri İsmail Heniyye'nin öldürülmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
31 Temmuz 2024 10:49
GÜNCELLEME
31 Temmuz 2024 12:19
Ahmet Davutoğlu'ndan Heniyye açıklaması!
Ecem Çetin Editör

Geçtiğimiz aylarda çocuklarının ve torunlarının ölümüyle yıkılan Hamas lideri İsmail Heniyye'den acı haber geldi. 

İran'a ziyarette bulunan Hamas lideri, başkent Tahran'da kaldığı konutta saldırıya uğradı. 

İsmail Heniyye, saldırı sonucunda hayatını kaybetti. 

Saldırıyı İsrail'in yaptığını belirten Hamas, Heniyye'nin ölüm haberini doğrulayarak, "İsmail Heniyye, Siyonist bir saldırı sonucu Tahran'da öldürüldü." açıklamasında bulundu.


İsmail Heniyye'nin vefat haberi ailesi başta olmak üzere Filistin halkını ve tüm dünyayı yasa boğdu. 

Heniyye'nin öldürülmesine ilişkin Türkiye'den siyasi isimlerden mesajlar geliyor. 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. 

"Gerçek liderler temsil ettiği toplumun kaderini paylaşanlardır"


"Gerçek liderler temsil ettiği toplumun kaderini paylaşanlardır." diyerek sözlerine başlayan Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı;

2006 yılında ABD yönetimi dahil bütün dünyanın açık ve objektif seçim olarak ilan ettiği son Filistin seçimlerinde parlamentoda çoğunluğu kazanarak Başbakan olarak atanan, İsrail’in 2009, 2012 ve 2014 saldırılarında işgale karşı direnişe liderlik eden, son soykırımda üç çocuğu ve dört torunu başta olmak üzere yakın aile fertlerini kaybeden değerli dostum ve kardeşim İsmail Heniyye’nin şehadeti kendisinin uğruna hayatını verdiği Filistin halkıyla olan kader ortaklığının işaretidir. 


2012 yılında İsrail uçakları Gazze’yi bombalarken evinde görüşüp oradan Şifa hastanesine gittiğimde onun cesaret ve metanetine şahit olmuştum. Çocuklarının ve torunlarının şehadeti sonrası İstanbul’da görüştüğümüzde “onların diğer Filistinlilerden farkı yok, şehadetleri mübarek olsun” demişti. Geçtiğimiz hafta telefonda görüştüğümüzde de Gazze soykırımına ve Netanyahu’nun ABD kongresindeki konuşmasına  karşı aldığım tavır için teşekkür etmişti. Bu sabah Halid Meşal ile görüştüm ve taziyelerimi ilettim. 

"Gazze halkının zaferine vesile kılsın"

Cenazenin Cuma günü Doha’da kaldırılmasını planladıklarını iletti. Allah şehadetini kabul eylesin ve kahraman Gazze halkının zaferine vesile kılsın.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa