Bakan Fidan'dan Heniyye için taziye mesajı: Değerli kardeşim Haniye...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Tahran'da oturduğu konutta işgalci İsrail tarafından şehit edilen Hamas lideri İsmail Heniyye için taziyelerini paylaştı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
31 Temmuz 2024 10:52
GÜNCELLEME
31 Temmuz 2024 11:27
Bakan Fidan'dan Heniyye için taziye mesajı: Değerli kardeşim Haniye...
Kübra Şenal Editör

Birkaç ay önce İsrail'in düzenlediği hain terör saldırısında çocuklarını ve torunlarını kaybeden Hamas lideri Heniyye, Tahran'da öldürüldü. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'ı ziyaret etmesinin ardından suikasta uğraması, gözleri İran-İsrail ilişkisine çevirdi.


Öte yandan Heniyye'nin vefatının ardından Türk siyaseti Filistin halkının yanında olduğunu belirterek işgalci İsrail'e sert tepki gösterdi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in ardından Bakan Fidan da taziye mesajını iletti.


"Sevgili kardeşim Haniye"

Bakan Fidan, sosyal medya hesabından söz konusu suikastla ilgili şu açıklamada bulundu:

"Değerli Kardeşim İsmail Haniye’nin İran’da şehit edildiğini derin bir üzüntüyle öğrendim. 

Yaşamını Filistin davasına, Filistin’e barış ve huzur gelmesine adamıştı.

Ateşkes sağlanması için son dönemde harcadığı çabanın şahidiyiz. Aile fertleri İsrail tarafından katledildiğinde dahi barışa olan inancını bir an olsun yitirmedi.

İsmail Haniye, şanlı Filistin direnişinin sembolü haline dönüşmüş bir şahsiyetti. Aziz hatırası, Filistin halkının haklı davasında yaşayacaktır.

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun."

"Saldırıyı lanetliyoruz"

Dışişleri Bakanlığı, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'ye düzenlenen suikast hakkında yazılı açıklaması şu şekilde yapıldı:

"Açıklamada şu ifadelere yer verildi: Haniye'nin Tahran'da gerçekleştirilen alçakça bir suikast sonucu katledilmesini lanetliyoruz.

Kendi vatanlarında, kendi devletlerinin çatısı altında huzur içinde yaşayabilmek için Haniye gibi yüz binlerce şehit veren Filistin halkına başsağlığı diliyoruz.

Netanyahu Hükümetinin barışa erişme niyetinde olmadığı bir kez daha gözler önüne serilmiştir."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa