Doğu Perinçek: İsmail Heniyye bizim şehidimizdir

İsmail Heniyye'nin terör örgütü İsrail tarafından katledilmesini yorumlayan Doğu Perinçek, "İsmail Heniyye bizim de şehidimizdir" dedi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
31 Temmuz 2024 11:03
GÜNCELLEME
31 Temmuz 2024 11:03
Doğu Perinçek: İsmail Heniyye bizim şehidimizdir
MP
Mevlüt Peker Editör

Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye'nin işgalci Siyonist terör örgütü İsrail tarafından şehit edilmesiyle ilgili konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Bu acıyı yürekten paylaşıyoruz. Zahmetsiz, şehitsiz kazanılmış savaş yoktur" ifadelerini kullandı.

Davasından hiç vazgeçmedi

Üç oğlunu, dört torununu kaybeden ancak davasından hiç vazgeçmeyen Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye, İran Cumhurbaşkanlığı seçimini önde tamamlayan Mesud Pezeşkiyan'ın ant içme törenine katılmak için gittiği İran’ın başkenti Tahran'da suikasta uğradı.

Şehit oldu

İran’ın resmi yayın organları ve devlet televizyonu, Devrim Muhafızları Ordusunun açıklamasına dayandırarak hazırladığı haberde, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye’nin, Tahran'da kaldığı konutta terör saldırısına uğradığı ve hayatını kaybettiği bilgisini verdi.


Hamas’tan doğrulama geldi

İsmail Heniyye'nin şehadetini doğrulayan Hamas, "İsmail Heniyye, Siyonist bir saldırı sonucu Tahran'da öldürüldü." açıklamasında bulundu.

İran: Sonuçları yakında açıklanacak

İran tarafı ise yaptığı açıklamada İsmail Heniyye’ye yönelik suikastın titizlikle soruşturulduğu ve sonuçlarının çok yakında açıklanacağı vurgulandı.

Vefat haberi büyük üzüntü yarattı

Hamas lideri İsmail Heniyye'nin şehadet haberi, Filistin'de olduğu gibi tüm dünyada da büyük bir üzüntüyle karşılandı. Filistin'de camilerden İsmail Heniyye'nin şehadet haberi selalarla duyuruldu. Heniyye'nin şehadet haberi, "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin zira onlar diridirler fakat siz farkında değilsiniz." denilerek ilan edildi.


Doğu Perinçek: İsmail Heniyye bizim de şehidimiz

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, Siyonist şebeke İsrail tarafından düzenlenen suikast sonucu İran'da katledilen Hamas lideri İsmail Haniyye'nin şehadetine ilişkin konuştu.

Bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında duygularını açıklayan Doğu Perinçek, "İsmail Heniyye bizim de şehdimiz" ifadesini kullandı.

"O bütün insanlığın şehididir"

"İsmail Heniyye'nin şehadetinin acısını yürekten yaşıyor ve paylaşıyoruz" diyen Vatan Partisi lideri Perinçek, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"İsmail Heniyye bizim de şehidimiz. Bütün insanlığın şehidi. Tabii Filistin halkının, Arap halklarının, bütün gelişen dünyanın ve dünyada huzur, barış isteyen, bağımsız yaşamak isteyen, özgür yaşamak isteyen bütün insanlığın şehidir.Bu acıyı paylaşıyoruz yürekten. Hamas'a Filistin halkına ve bütün insanlığa başsağlığı dileklerimizi buradan ifade ediyoruz."

"İsrail, hiçbir zaman Gazze'nin direnişini kıramaz"

'Suikastlar bu büyük savaşlarda bir şey değiştirmez.' diyen Doğu Perinçek, "Büyük savaşlarda sonuç itibariyle İsrail suikast yapabiliyor, başarıyor. Mossad o manada büyük bir örgüt. Ama Gazze'nin direnişini hiçbir şekilde kıramıyorlar. Kıramamayı bırakın, bu savaşı İsrail kaybetmiştir. her büyük savaşın bedelleri vardır. Zahmetsiz, şehitsiz kazanılmış savaş yoktur." şeklinde konuştu.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa