İsrail, Lübnan'ın güneyine yine hava saldırıları düzenledi

Siyonist ve işgalci İsrail ordusu, Lübnan'a saldırmaya devam ediyor. Terör ordusu, Lübnan'ın güneyine bir dizi hava saldırısı daha düzenledi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
31 Temmuz 2024 11:07
GÜNCELLEME
31 Temmuz 2024 11:18
MP
Mevlüt Peker Editör

Siyonist terör örgütü İsrail ordusu tarafından Lübnan'ın güney bölgesine yönelik birbirinden farklı noktalara bir dizi hava saldırısında bulunduğu kaydedildi.

Lübnan'ın resmi haber ajansı olan NNA'da saldırıya ilişkin yer verilen haberde, terör örgütü İsrail güçlerine ait savaş uçaklarının Şihin ve Marun el Ras beldelerine yönelik bir dizi hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

NNA'nın haberinde, Marun el Ras beldesine fırlatılan çok sayıda füzeden bir tanesinin ise patlamadığı bilgisi yer aldı.

Siyonist şebeke İsrail ordusuna ait İHA'dan (insansız hava aracı) fırlatılan bir füzenin ise Ayta eş-Şaab beldesine isabet ettiğinin altı çizilen haberde, can kaybı ve yaralı sayısına dair herhangi bir bilgi verilmedi.

İsrail, dün Lübnan'ın başkenti Beyrut'u vurdu

İsrail, dün akşam Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyini hedef aldı. İsrail ordusu, Mecdel Şems saldırısı sorumlusu Hizbullah komutanının hedef aldığı savundu.

Kiliseyi vurdu

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Zeytun Mahallesi'nde bulunan Aziz Porphyrius Kilisesi'ni vurdu. Saldırının ardından kiliseye sığınan Filistinliler yaralandı. Görüntülerde kilisenin bir kısmının zarar gördüğü belirtildi.

Saldırının ayrıntıları

Olay bölgesindeki AA muhabirinin aktardığı bilgilere göre, saldırı, Beyrut'un güneyindeki işlek caddelerdeki birden fazla binaya yönelik gerçekleştirildi. Patlama nedeniyle büyük dumanlar yükseldi ve olay yerinde büyük panik yaşandı.

Hizbullah'ın Şura Meclisi hedef alındı

Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın haberine göre, saldırıda Hizbullah'ın Şura Meclisi'nin bulunduğu Huhreyk Mahallesi hedef alındı. Haberde, saldırıda 1 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi. Ölen kişinin kimliği hakkında ise detay verilmedi.

İnsansız hava araçları kullanıldı

Saldırının insansız hava araçlarından (İHA) fırlatılan 3 füzeyle gerçekleştirildiği vurgulandı. Beyrut'ta Rabih isimli bir binanın vurulduğu ve binanın 2 katının yıkıldığı kaydedildi.

İsrailliler saldırıyı protesto etti

Saldırının ardından sokaklara inen çok sayıda kişi, sloganlar atarak İsrail'in düzenlediği saldırıyı protesto etti.

İsrail ordusu saldırıyı doğruladı

İsrail ordusu, Beyrut'taki saldırının arkasında olduğunu doğruladı. Yapılan açıklamada, Mecdel Şems'te 12 kişinin hayatını kaybettiği ve birçok İsraillinin ölümünden sorumlu olduğu öne sürülen bir Hizbullah komutanının hedef alındığı belirtildi.

Savunma Bakanı Gallant'ın açıklaması

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hizbullah kırmızı çizgiyi aştı" dedi. Gallant, başka bir açıklama yapmadı.

Hedef Fuad Sukar

İsrail basınında çıkan haberlere göre, saldırının hedefi Hizbullah'ın ikinci adamı ve askeri faaliyetlerinden sorumlu olan Fuad Sukar, diğer adıyla Hacı Muhassin'di.

Beyrut Havalimanı'nda uçuşlar iptal edildi

İsrail tehdidi nedeniyle Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'nda birçok uçak seferi iptal edildi. Havalimanındaki uçuş bilgi ekranına göre, dünyanın farklı noktalarından Beyrut'a gelen ve giden birçok uçak seferi iptal oldu veya ertelendi. Özellikle akşam yerel saatle 20.00'den sabah 07.00'ye kadar uçak seferlerinin büyük bir kısmı iptal edildi.

Lübnan Hizbullahı'ndan yalanlama

Lübnan Hizbullahı, Mecdel Şems'teki saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiği iddialarını yalanlayarak, olayla ilgili herhangi bir bağlantılarının olmadığını bildirdi.

İsrail'in açıklamaları

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "İsrail, bu ölümcül saldırıyı bir kenara not etmeyecek. Hizbullah şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyecek" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa