İsmail Heniyye ile ilgili yeni detay

İran'da suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas lideri İsmail Heniyye'nin Ağustos ayında Türkiye gelmesi ve TBMM'de konuşma yapması bekleniyordu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
31 Temmuz 2024 11:26
GÜNCELLEME
31 Temmuz 2024 12:40
İsmail Heniyye ile ilgili yeni detay
O
Onur Çetinkaya Editör

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniyye, cumhurbaşkanı seçimini kazanan Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere bulunduğu Tahran'da suikastte uğradı.  Heniyye,  kaldığı konutuna düzenlenen terör saldırısı sonucu hayatını kaybetti. 


"Cezasız kalmayacak"

Haniyye'nin öldüğünü doğrulayan Hamas, "Haniyye, siyonist bir saldırı sonucu Tahran'da öldürüldü. Hamas liderinin suikastı korkakça bir eylem, cezasız kalmayacak." açıklamasını yaptı. 


Ramazan Bayramı'nda ailesini yitirdi

İsrail ordusu, 10 Nisan'da Ramazan Bayramı dolayısıyla Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı sakinleri ve yakınlarıyla bayramlaşmaya giden İsmail Haniyye'nin ailesinden birçok kişinin bulunduğu aracı vurmuştu. Haniyye, saldırıda 3 oğlu ve 4 torununu kaybetti.


Heniyye'nin suikast sonucu öldürülmesine Türkiye'den tepkiler geldi.  Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Dışişleri Bakanlığı ve siyasi isimler terör saldırısını kınadı.

Ankara'ya gelecekti 

Diğer yandan öldürülen Heniyye'nin Türkiye'ye geleceği ortaya çıktı.  İsmail Heniyye'nin, Türkiye'nin daveti üzerine ağustos ayında Ankara'ya gelmesi bekleniyordu.

TBMM'de konuşma yapacaktı 

Heniyye, ziyaretleri kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de bir konuşmada gerçekleştirecekti. İsmail Heniyye'nin konuşma için TBMM'de hazırlıkların yapıldığı da belirtildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa