Fahrettin Altun ve Cevdet Yılmaz'dan Heniyye paylaşımı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun, uğradığı suikast sonucu vefat eden Heniyye için başsağlığı mesajı yayımladı.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
31 Temmuz 2024 12:08
GÜNCELLEME
31 Temmuz 2024 13:26
Fahrettin Altun ve Cevdet Yılmaz'dan Heniyye paylaşımı!
Ecem Çetin Editör

Geçtiğimiz aylarda çocuklarının ve torunlarının ölümüyle yıkılan Hamas lideri İsmail Heniyye'den acı haber geldi. 

İran'a ziyarette bulunan Hamas lideri, başkent Tahran'da kaldığı konutta saldırıya uğradı. 

İsmail Heniyye, saldırı sonucunda hayatını kaybetti. 


Saldırıyı İsrail'in yaptığını belirten Hamas, Heniyye'nin ölüm haberini doğrulayarak, "İsmail Heniyye, Siyonist bir saldırı sonucu Tahran'da öldürüldü." açıklamasında bulundu.

İsmail Heniyye'nin vefat haberi ailesi başta olmak üzere Filistin halkını ve tüm dünyayı yasa boğdu. 

Heniyye'nin öldürülmesine ilişkin Türkiye'den siyasi isimlerden mesajlar geliyor.


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan bir paylaşım geldi. 

Yılmaz, "Filistin’in yiğit evladı, hayatını işgal altında olan ülkesinin kurtuluşuna adamış Hamas siyasi lideri İsmail Heniyye, Tahran’da uğradığı alçak bir suikast sonucu şehit edildi. Şehit İsmail Heniyye’ye Allah’tan rahmet, Filistin halkına ve mazlumlardan yana olan tüm insanlığa sabır ve başsağlığı diliyorum." dedi. 


Cevdet Yılmaz, Hamas siyasi liderinin İran’da şehit edilmesinin ve Beyrut’a düzenlenen saldırının Gazze’de ateşkes ve barış yapmak yerine farklı ve kirli bir planın hayata geçirildiğini gösterdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, karşılarında barış arayan sorumlu bir yönetimin değil, yangını büyüterek katliamlarını ve uluslararası hukuk önünde yargılandıkları suçları örtmeye çalışan bir çetenin olduğunu ifade ederek, İsrail yönetiminin Gazze’de işlediği soykırım ve insanlık suçlarından sonra savaşı bölgeye yayma girişimleri ile karşı karşıya olduklarını aktardı. 


"Filistin halkına ve Filistin davasına desteğimizin en güçlü şekilde süreceğinin bilinmesini istiyoruz"

Yılmaz, "Tüm insanlığı İsrail’in vahşetini ve bölgesel istikrarı tahrip etme çabasını durdurmak için sorumluluk üstlenmeye davet ediyor, bölgemizin istikrarından ve barışından yana olacağımızın, mazlum Filistin halkına ve Filistin davasına desteğimizin en güçlü şekilde süreceğinin bilinmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı. 


Fahrettin Altun, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’ye yönelik gerçekleştirilen suikastı şiddetle kınadığını ifade etti. Altun, saldırıda şehit olan İsmail Heniyye’ye Allah'tan rahmet; ailesine, Gazze halkına, Filistin’e ve İslam âlemine başsağlığı diledi.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa