İran lideri Hamaney, İran'da ulusal yas ilan etti

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Hamas İsmail Heniyye'nin şehit edilmesinin ardından ulusal yas ilan ettiklerini açıkladı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
31 Temmuz 2024 12:21
GÜNCELLEME
31 Temmuz 2024 13:34
İran lideri Hamaney, İran'da ulusal yas ilan etti
Kübra Şenal Editör

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Hamas lideri Haniye'ye Tahran'da düzenlenen suikasta ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Suikastın İran'da gerçekleşmesinden dolayı kendilerini sorumlu gördüklerini belirten Hamaney, "Suçlu ve terörist Siyonist rejim, değerli misafirimizi evimizde şehit ederek bizleri üzdü ancak aynı zamanda kendisine ağır bir ceza da hazırladı" şeklinde değerlendirmede bulundu.


Filistin için "Cesur lider" olarak adlandırılan Heniyye'nin şahsına yönelik düzenlenen suikast nedeniyle taziye dileğinde bulunan Hamaney, "İslam ümmetine, direniş cephesine, yiğit ve gururlu Filistin milletine ve özellikle Şehit Haniye'nin ailesine, hayatta kalanlara ve onunla birlikte şehit olan arkadaşı için başsağlığı ve Allah'tan bu şehitlerin derecelerini yükseltmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

Hamaney, "İran topraklarında şehit edilen Heniyye'nin kanının intikamını almayı vazifemiz kabul ediyoruz" dedi.


İran'da 3 gün yas

İran'da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin uğradığı suikast sonucu öldürülmesinin ardından 3 günlük ulusal yas ilan edildiği duyuruldu.


İsmail Heniyye suikastı

İsmail Heniyye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere Tahran'a gitti. Meclis toplantısının ardından Heniyye'nin Tahran'da kaldığı konuta saldırı düzenlendi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz'da sabaha karşı yaptığı açıklamada, düzenlenen saldırı sonucunda Heniyye'nin şehit olduğunu duyurdu.

İran ve Hamas Hareketi suikasttan İsrail'i sorumlu tutarken İsrailli yetkililer olayla ilgili açıklama yapmadı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa