Zonguldak milletvekili Muammer Avcı Kimdir ?

Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Zonguldak milletvekili seçilmiş olan Muammer Avcı Kimdir ?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
31 Temmuz 2024 12:45
GÜNCELLEME
31 Temmuz 2024 12:56
Zonguldak milletvekili Muammer Avcı Kimdir ?
SM
Suat Mutlu

Muammer Avcı, 1969 yılında Zonguldak'ta doğdu ve ilk eğitimini İnağzı İlkokulu'nda, orta öğrenimini Merkez İmam Hatip Okulu'nda tamamladı. Türkiye'nin ilk vakıf lisesi olan Mehmet Çelikel Lisesi'nde lise öğrenimini bitirdikten sonra, rahmetli babasının erken yaşta vefatı üzerine ailenin ticari faaliyetlerini devralarak ulusal markaların bayiliklerini alıp geliştirdi. Ticari başarılarının yanı sıra, yarım kalan eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümü'nde tamamladı.

Siyasi Kariyerinde Önemli Görevler Üstlendi

Muammer Avcı'nın siyasi kariyeri, Refah Partisi'nde İl Başkan Yardımcılığı ve İl Koordinatörlüğü ile başladı. Daha sonra AK Parti'ye geçerek, İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Siyasi ve Hukuki İşler Birim Başkanlığı, İl Çevre, Şehir ve Kültür Birim Başkanlığı, İl Sekreterya Başkanlığı ve İl Ar-Ge Birim Başkanlığı gibi çeşitli görevlerde bulundu. Ayrıca, Zonguldak Merkez, Kilimli ve Çaycuma İlçe Koordinatörlüğü görevlerinde de yer aldı.

Ak Parti Zonguldak İl Başkanlığı ve Milletvekilliği

15 Ağustos 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı görevine atanan Muammer Avcı, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti'nin 1. Sıra Milletvekili Adayı olarak seçilerek Zonguldak Milletvekili oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa