Dünyadan Henniye suikastına açıklama

Hamas lideri İsmail Heniyye'nin Tahran'da uğradığı suikastı ardından İsrail'e dünya ülkelerinden tepkiler çığ gibi büyüdü. Peş peşe açıklamalar geldi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
31 Temmuz 2024 12:47
GÜNCELLEME
01 Ağustos 2024 14:40
Dünyadan Henniye suikastına açıklama
O
Onur Çetinkaya Editör

Hamas lideri İsmail Heniyye'ye, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutta saldırı gerçekleştirildi. Heniyye, terör saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Saldırıda, Heniyye'nin bir koruması da yaşamını yitirdi. 


Heniyeye'ye yapılan kalleş saldırı dünya basınında da tepki çekti. Çok sayıda ülkeden kınama mesajları geldi. Türkiye'de suikasta tepkisiz kalmadı. Siyasi isimlerden peş peşe lanetleme mesajları paylaşıldı.


Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da uğradığı suikastı ardından İsrail'e dünya ülkelerinden tepkiler çığ gibi büyüdü. Peş peşe açıklamalar geldi.


Filistin Devlet Başkanı Abbas, Haniye'ye yönelik suikastı şiddetle kınadı. Haniye'nin öldürülmesini korkakça bir eylem ve tehlikeli bir gelişme olarak nitelendiren Abbas, Filistin halkını da İsrail işgaline karşı direnme ve birlik olmaya davet etti.


Rusya Dışişleri Bakanlığı, Haniye suikastı için; "Bu kesinlikle kabul edilemez bir siyasi suikasttır ve gerilimin daha da tırmanmasına yol açacaktır". ifadelerini kullandı.


Beyaz Saray, Hamas lideri İsmail Haniye'nin İran'da öldürüldüğüne ilişkin haberleri gördüklerini bildirdi. CNN'de yer alan ismi belirtilmeyen Beyaz Saray yetkilisinin açıklamasında, "İsmail Haniye'nin İran'da öldürüldüğüne ilişkin haberleri gördük." ifadesi kullanıldı. Yetkilinin konuyla ilgili detaylı bilgi vermediği aktarıldı.


Katar Dışişleri Bakanlığı tarafından Haniye suikastına ilişkin yapılan açıklamada, suikastın bölgeyi kaosa sürükleyeceği ve barış şansını baltalayacağı ifade edildi.


İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için Filistin halkı ve Hamas'a başsağlığı dileğinde bulundu.


ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Heniyye suikastinden önceden haberdar olmadıklarını ve ABD'nin dahli bulunmadığını söyledi.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa