İsrail'den suikast sonrası hazırız açıklaması

Hamas lideri İsmail Heniyye'nin öldürülmesi sonrası tepkilerin odağındaki İsrail'den açıklama geldi. İsrail Savunması 'hazırız' mesajı verdi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
31 Temmuz 2024 14:32
GÜNCELLEME
31 Temmuz 2024 14:53
İsrail'den suikast sonrası hazırız açıklaması
O
Onur Çetinkaya Editör

Gazze'de katliamlarını sürdüren İsrail ekim ayından bu zamana 40 bine yakın masum insanı şehit etti.

Tüm dünyanın gözleri önünde katliam her geçen gün katlanarak sürerken bebek katili Netanyahu ABD destekli insanlık dışı saldırılarına devam ediyor. Aralıksız süren çatışmalarda Filistin, İsrail tarafından abluka altına alındı.


Katil İsrail ordusu, savaştan kurtularak zor şartlarda hayatını devam ettiren masumlar için ise yerlerinizi terk edin çağrısı yapıyor Netanyahu hükümetinin Gazze'de zulmü her geçen gün katlanıyor.


Orta Doğu'da gerilimi her geçen gün arttıran İsrail,  önce Lübnan'ı dün gece İran'ın başkenti Tahran'ı vurdu. İsrail'in Lübnan'ı hedef almasını henüz üstlenmedi. 

Dün gece dünya suikastla sarsıldı. Hamas lideri İsmail Heniyye'ye, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutta saldırı gerçekleştirildi. Heniyye, suikast sonucu hayatını kaybetti.  


İsrail askerleriyle bir araya gelen İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant suikast ile ilgili yorum yapmaktan kaçınırken mesaj vermeyi de ihmal etmedi. 


Sözde savaş istemediklerini öne süren  Gallant, "her türlü olasılıklara hazır olduklarını" söyleyerek de Orta Doğu'da yeni bir savaş için açık kapı bıraktı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa