DEM milletvekili valilik duvarına Kürtçe yazılar yazdı

DEM Parti Milletvekili Zeynep Oduncu, Batman Valiliği duvarına sprey boyalarla Kürtçe yazılar yazdı. Oduncu'nun o anları anbean kaydedildi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
31 Temmuz 2024 15:08
GÜNCELLEME
31 Temmuz 2024 15:26
DEM milletvekili valilik duvarına Kürtçe yazılar yazdı
O
Onur Çetinkaya Editör

31 Mart seçimleri sonrası DEM Parti ile ilgili tartışmalar sürüyor.

Belediye geçtiğimiz günlerde  Merkez İpekyolu ilçesindeki yaya geçitlerine, Kürtçe uyarı yazıları ekledi.  Caddede devam eden çalışmalarda yaya geçitlerine Kürtçe ‘Önce yaya’ ve ‘Yavaş’ yazıları yazıldı.

Yaya yollarında Kürtçe yazıları tamamlayan DEM Parti'li belediyenin kreş, devlet kurumu, mahalle ve yer adlarında da Kürtçe olarak değiştireceği öne sürülürken yazılar tartışma konusu oldu. 

Önce yazı sonra halay 

Mersin'de geçtiğimiz günlerde bir grup PKK yandaşı, halay çekerken İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan teröristaşı Abdullah Öcalan'I öven sloganlar attı. Skandal görüntüler sonrası kişiler gözaltına alınırken bu kez de Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Neslihan Şedal'ın, katıldığı düğünde PKK paçavrasıyla halay çekti. Şedal'ın PKK paçavrasıyla halay çektiği o anlar sosyal medyada infiale neden oldu.

Vekilden skandal hareket 

DEM Parti Milletvekili Zeynep Oduncu,. Kürtçe uyarı yazılarının silinmesine tepki gösterdiğini öne süren Oduncu, Batman Valiliği önüne geldi. Tek başına sözde tepkisini sürdüren vekil valiliğin duvarına sprey boyalarla Kürtçe yazılar yazdı. 



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa