Harun Can kimdir?

Seslendirme sanatçısı, oyuncu ve müzisyen olan en çok Deadpool karakteri ile tanıdığımız Harun Can kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
31 Temmuz 2024 15:18
GÜNCELLEME
31 Temmuz 2024 15:18
Harun Can kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Harun Can, 27 Mart 1980 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Küçük yaşlardan itibaren sanat dünyasına adım atan Can, seslendirme sanatçılığı ve müzik kariyerinde önemli başarılara imza attı. Çocuk yaşta başladığı sanat kariyeri, onu Türkiye'nin tanınmış seslendirme sanatçılarından biri yaptı.

Erken Yaşam ve Kariyer Başlangıcı: Harun Can, 6 yaşındayken Suçumuz İnsan Olmak adlı filmde rol alarak oyunculuk kariyerine adım attı. Seslendirme sanatçılığına ise 7–8 yaşlarında Ankara Radyosu'nda başladı. Kaptan Tsubasa'nın Türkçe dublajında Tsubasa karakterini seslendirdi ve TRT'nin Çocuklarla Başbaşa, Radyo Tiyatrosu, ve Arkası Yarın gibi radyo programlarında rol aldı. Çocuk Haber programında da sunuculuk yaptı. 1997 yılında konservatuvar sınavları nedeniyle sanat kariyerine ara verdi ve 2001 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu.

Seslendirme Kariyeri: Harun Can, seslendirme kariyerinde birçok tanınmış projede yer aldı. "Ejderhanı Nasıl Eğitirsin" filmlerinde Hıçkıdık karakterini, Marvel Sinematik Evreni'nde Örümcek Adam'ı, Deadpool ve Deadpool 2'de ise Deadpool karakterini seslendirdi. Ayrıca Cartoon Network dizilerinden Adventure Time'da Finn ve Sürekli Dizi'de Mordecai karakterlerini seslendirdi. 2018'de Parazit Film ortaklığıyla bir YouTube kanalı açan Can, 24 Şubat 2019'da Bilkent Üniversitesi'nde TED konuşması yaptı. Şu anda Skeb Studios ile birlikte Colony adında bir video oyunu üzerinde çalışmaktadır.

Müzik Kariyeri: Harun Can, müzik kariyerinde Ali Aziz Çölok ile birlikte Love Camp adlı müzik grubunu kurdu. Daha sonra grubun adı Korkuluk olarak değiştirildi. Bulutsuzluk Özlemi gibi gruplarla sahneye çıkan Can, Korkuluk projesine bireysel olarak devam etti. 10 Ocak 2013 tarihinde EMI Müzik Türkiye etiketiyle "Bir Hayvan Yaratmak" adlı stüdyo albümünü yayımladı. Albümdeki "Soytarı" ve "Sebebim Yok" şarkılarına klip çekildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa