Siyasi isimlerden Genco Erkal paylaşımı!

Genco Erkal, hayatını kaybetti. Siyasi isimler, sosyal medya hesaplarından üzüntülerini dile getirerek, başsağlığı paylaşımında bulundu.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
31 Temmuz 2024 15:22
GÜNCELLEME
31 Temmuz 2024 15:48
Siyasi isimlerden Genco Erkal paylaşımı!
Ecem Çetin Editör

Tek kişilik oyuncuların ustası olarak tanınan, tiyatro sahnelerinin ve sinemasının sevilen ismi Genco Erkal’dan bu sabah acı haber geldi.

Uzun bir süredir kan kanseri hastalığı ile mücadele eden tiyatro ve sinema oyuncusu, kansere yenik düştü.


Çok sayıda tiyatro oyununda ve sinema filminde rol Genco Erkal, 86 yaşında hayatını kaybetti.

Usta ismin ölümü başta ailesini ve sanat dünyasını yasa boğdu.


Siyasi isimler, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlar ile üzüntülerini dile getirdi, başsağlığı mesajları yayımladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, "Yaşamını yitirdiğini büyük üzüntüyle öğrendiğim ülkemizin yetiştirdiği en büyük tiyatro sanatçılarından Genco Erkal'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi.


DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Kan kanseri nedeniyle hayatını kaybeden usta tiyatro ve sinema oyuncusu Genco Erkal’a Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." dedi. 


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Ülkemizin kıymetli sanatçılarından, Türk tiyatrosunun duayeni Genco Erkal’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim.  Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi. 


CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Her zaman halkının yanında durmuş, bütün hayatını doğruluğa, emeğe ve adalet kavgasına adamış büyük usta Genco Erkal'ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Devri daim olsun. Sanat ve edebiyat dünyası için yeri doldurulamayacak bir kişilik, bütün sevenlerine sabırlar diliyorum…" paylaşımında bulundu.


Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikcioğlu, "Benim varoluş nedenim politik tiyatro yapan biri olarak ileriye bakmak.” Sanat yolculuğuna başladığı günden itibaren duruşuyla, cesaretiyle ve sanata olan tutkusu ile hepimize ilham kaynağı olan, Türk tiyatrosunun duayeni Genco Erkal’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyim. Anısı, sanata adanmışlığı, insan sevgisi ve toplum için yapmaya çalıştıklarıyla yaşayacak. Uğurlar olsun, ışıklar içinde uyu.." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa