Mustafa Destici'den suikast sonrası dikkat çeken açıklama

Heniyye'nin öldürülmesi sonrası İsrail'in durdurulması gerektiğine vurgu yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, asıl hedefin Türkiye olduğunu söyledi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
31 Temmuz 2024 15:37
GÜNCELLEME
31 Temmuz 2024 16:22
Mustafa Destici'den suikast sonrası dikkat çeken açıklama
O
Onur Çetinkaya Editör

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniyye, cumhurbaşkanı seçimini kazanan Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere bulunduğu Tahran'da suikastte uğradı.  Heniyye,  kaldığı konutuna düzenlenen terör saldırısı sonucu hayatını kaybetti. 


Hamas lideri İsmail Heniyye'nin acı haberi, Filistin'de olduğu gibi tüm dünyada da büyük bir üzüntüyle karşılandı. İran tarafı ise yaptığı açıklamada İsmail Heniyye’ye yönelik suikastın titizlikle soruşturulduğu ve sonuçlarının çok yakında açıklanacağı vurgulandı.


"Asıl hedef Türkiye'dir"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında konuştu. Destici, Tahran’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye'ye yapılan suikastı kınadığını ve lanetlediğini ifade etti. 

Heniyye'nin Gazze ve Filistin halkı için mücadele ettiğine vurgu yapan Destici, daha önce İsmail Heniyye'nin torunu ve çocuklarını geçtiğimiz aylarda saldırılarda hayatlarını kaybettiğini hatırlattı. 

İsrail'in durmaksızın ülkelere saldırmasına tepki gösteren Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, bir an önce İsrail'e karşı ayağa kalkma zamanının geldiğini söyleyerek, "Çünkü bu yapılmazsa Siyonistlerin yönettiği terörist İsrail devleti durmayacaktır. Ve bunlardan da büyük bir cesaret alarak nasıl önce Filistin, Gazze'ye saldırmış ve orada soykırım katliamları yapmış. İnsanları açlığa, susuzluğa, ölüme mahkûm etmişse işte şimdi Lübnan'da aynısını yapmaya başlamıştır. Peki oradan sonra sıra nereye gelecektir. Suriye’ye gelecektir. Hiçbirimiz aklımızdan çıkarmayalım ki, asıl hedef Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milletidir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa