Mahmud Abbas Türkiye'ye geliyor

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye'ye ziyarette bulunacak. Açıklama, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan geldi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
31 Temmuz 2024 15:57
GÜNCELLEME
31 Temmuz 2024 21:29
Mahmud Abbas Türkiye'ye geliyor
O
Onur Çetinkaya Editör

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın 14 Ağustos’ta Türkiye'ye geleceği duyuruldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek olan Abbas, Meclis Genel Kurulu'nda da bir konuşma yapacak.

TBMM'de konuşma yapacak

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Filistin Devlet Başkanı  Mahmut Abbas, 14-15 Ağustos’ta Ankara'da olacağını paylaştı. 

15 Ağustos Perşembe günü Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek olan Abbas, 16 Ağustos Cuma günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde  Genel Kurula  hitap edecek.

"Özür bekliyoruz"

Meclis'te konuşma yapması için Ankara'ya davet edilen Abbas, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Türkiye'ye gelemeyeceğini bildirmişti.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Rize’de yaptığı konuşmada "Bazı siyasi partiler diyorlar ki 'Hükümet Filistin Başkanını Türkiye'ye davet etsin ve Parlamentoda konuştursun.' Size davet etmediğimizi kim söylüyor?" ifadelerini kullandı.

Filistin lideri Mahmud Abbas'a tepki gösteren Erdoğan,  "Davet ettiğimiz halde gelmeyen Sayın Abbas, kusura bakmasın önce bizden ayrıca özür dilemesi lazım. Davet ettik ama gelmedi. Bekliyoruz, bakalım gelebilecek mi? Gelir veya gelmez ama biz Filistin halkının, Filistinli kardeşlerimizin adına zaten söylenmesi gerekenleri her yerde her toplantıda dile getiriyoruz"  dedi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa