Kamyonetin arkasına bağladığı köpeği sokak sokak sürükledi

Hatay'da vicdansız bir sürücü kamyonetin arkasına bağladığı köpeği sürükledi. Dakikalarca süren işkence güvenlik kamerasına yansıdı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
31 Temmuz 2024 16:21
GÜNCELLEME
31 Temmuz 2024 16:53
Kamyonetin arkasına bağladığı köpeği sokak sokak sürükledi
O
Onur Çetinkaya Editör

Türkiye son aylarda sokak hayvanlarıyla ilgili tartışma yaşıyor.

Artan saldırılar sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kuduz tehdidine dikkat çekerek önlemlerin alınmasını istedi. 

Sokak hayvanları ile ilgili düzenlemeler içeren ve kamuoyunda tepkilere neden olan 17 maddelik ‘Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri TBMM Genel Kurulu'nda geçtiğimiz hafta protestolarla başladı.

Yasa kabul edildi 

Kanun teklifinin ilk 9 maddesinden oluşan birinci bölümünün görüşmelerinde, muhalefetin tüm önerilerinin yanı sıra 5. maddenin tekliften çıkarılmasına ilişkin önergesi de reddedildi. Görüşmelerin 14. saatinde, tasarıda sokak köpeklerine 'ötanazi' tartışmalarına neden olan ve komisyonda düzenlemeye gidilen kritik 5. madde kabul edildi. Böylece ilk 5 madde Meclis'ten geçmiş oldu.


Sokak hayvanlarıyla ilgili tartışmalar sürerken  Hatay'ın İskenderun ilçesinde yürekleri sızlatan bir görüntü kaydedildi.  

Kilometrelerce sürükledi 

Bir sürücü kamyonetin arkasına bağladığı köpeği sokak sokak sürükledi. 

Zavallı köpek acı içerisinde kilometrelerce sürüklendi. Vicdansız sürücünün sokak köpeğine yaptığı işkence güvenlik kamerasına yansıdı. O anlar ise hayvanseverlerin tepkisini çekti. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa