Erdal Beşikçioğlu, sokak köpeklerini 'bekçi' olarak işe alacak!

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, TBMM'de yasalaşan sokak hayvanlarına ilişkin düzenlemeye karşı çözümünü açıkladı.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
31 Temmuz 2024 17:07
GÜNCELLEME
31 Temmuz 2024 17:30
Erdal Beşikçioğlu, sokak köpeklerini 'bekçi' olarak işe alacak!
Ecem Çetin Muhabir

Sokak köpekleri konusu Türkiye'nin gündeminden düşmüyor...

AK Parti, Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişikliğe gitmek için geçtiğimiz aylarda bir kanun teklifinde bulundu.  

Oldukça tartışılan ve konuşulan bu kanun teklifine göre; Sokak köpekleri 30 gün süre içerisinde sahiplendirilmeye çalışılacak. Bu 30 günlük sürede sahiplendirilemeyen köpekler uyutulacak... 

Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)Tarım, Orman ve Köyişleri komisyonunda kabul edildi.

Daha sonra TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi ve yasalaştı. 

Konu gündemdeki sıcaklığını korurken, Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, sokak hayvanlarına ilişkin hayata geçirecekleri projeyi açıkladı. 


Cumhuriyet'in haberine göre; Hayvanseverlerle belediye meclisinde bir araya gelen Beşikçioğlu, "Katliamdan yasa olmaz" dedi.  

Sokak hayvanlarının iflaf edilmesine karşı olduğunu ifade eden Erdal Beşikçioğlu, belediye başkanı olarak sokak hayvanlarını belediyede görevlendireceğini söyledi. 

Beşikçioğlu, belediyenin bir sürü garajı olduğunu, bunlara sahip çıkacak bir can dostuna ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Binalarımıza da bekçiye ihtiyacımız var" şeklinde konuştu. 

Köpeklerin eğitimden geçeceğini ifade eden Erdal Beşikçioğlu, köpeklerin eğitimi kapsamında belediyenin veterinerlik biriminin başına önceden TSK'de görev yaparak mayın arama köpeklerinin eğitimini üstlenmiş bir müdür getirileceğini söyledi. 

"Mama garantisiyle görevlendireceğiz"

Köpeklerin toplanmayacağını, yurttaşların getirmesini beklediklerini söyleyen Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, hayvanları eğiterek, beleyenin içerisindeki sosyal tesislerde ömür boyu sağlık ve mama garantisi görevlendireceklerini ifade etti. 

Belediyenin veterinerlik hastanesine yönelik eksikliklerin Ankara Üniversitesi'nin Veterinerlik Fakültesi ile işbirliği içerisinde çözüleceğini belirten Beşikçioğlu, "Böylelikle can dostları üzerinden rant sağlamaya çalışanlara engel olacağız" diye konuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.