META, Heniyye suikastını ört bas etmeye çalışıyor: Paylaşımlara veto

Hamas lideri Heniyye'nin hain bir suikast sonucu şehit olmasının ardından Instagram'daki 'Heniyye' paylaşımları META tarafından siliniyor.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
31 Temmuz 2024 17:07
GÜNCELLEME
31 Temmuz 2024 17:57
META, Heniyye suikastını ört bas etmeye çalışıyor: Paylaşımlara veto
Kübra Şenal Editör

Dünya gündemini sarsan Heniyye suikastı Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp gibi platformların bağlı olduğu şirket META'ya korku saldı. Soykırımın ilk gününden itibaren işgalci İsrail'e karşı yapılan paylaşımları kaldıran META, Heniyye suikastını da ört bas etmeye çalışıyor.


META, İran ve İsrail'i kolları arasına aldı

Bugün sabah saatlerinde İsmail Heniyye'nin şehit haberinden sonra Filistin davasını güden yürekler Instagram ve Facebook hesaplarından taziye mesajları yayınlayarak suikastı kınadı. META'nın ise paylaşımları tek tek kaldırması Siyonizme çanak tuttuğunun göstergesi oldu.


Instagram'daki 'Heniyye' paylaşımları siliniyor

Oyuncu Sinan Albayrak'ın konuya ilişkin paylaşımından sonra pek çok kullanıcının aynı sorunla karşı karşıya kaldığı ortaya çıktı. Öte yandan Instagram, paylaşımları kaldırırken hiçbir sebep bildirmediği belirlendi.


"Hepsi Yahudilerin ve küreselcilerin kontrolünde"

META'nın İran ve İsrail'e yönelik tepkileri ve İsmail Heniyye'ye taziye mesajlarını içeren paylaşımlarını kaldırmasına sosyal medya kullanıcıları ateş püskürttü.

Bir kullanıcı, "Fotoğrafından bile korkuyorlar. Instagram, Facebook, Youtube, Google, hepsi Yahudilerin ve küreselcilerin kontrolünde" dedi.

Diğer kullanıcılardan gelen yorumlar:

- Maalesef tüm yorumları kaldırdılar, Rabbim şehadetini kabul etsin.

- Şehitlerden dahi korkuyorlar.

- Aynı fotoğraf bende de kaldırıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa