Tülay Günal kimdir?

Tiyatro çalışmaları dışında Sis ve Gece filmi ile Asi dizisindeki rolleriyle tanınan oyuncu Tülay Günal kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
31 Temmuz 2024 17:26
GÜNCELLEME
31 Temmuz 2024 17:26
Tülay Günal kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Tülay Günal, 9 Eylül 1970 tarihinde Kastamonu'da doğmuş, Türk tiyatro ve televizyon dünyasının sevilen isimlerinden biridir. Özellikle "Sis ve Gece" filmi ve "Asi" dizisindeki performanslarıyla tanınmaktadır.

Eğitim ve Erken Kariyer

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nde eğitim alan Tülay Günal, mezuniyetinin ardından İstanbul'da bir süre şarkıcılık yapmıştır. Bu dönemde Işın Karaca ile çalışma fırsatı bulmuştur. 1993 yılında Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda oyuncu olarak kariyerine başlamış ve birkaç sezon sonra Ankara Devlet Tiyatrosu'na tayin edilmiştir. 2007 yılından itibaren Ankara Devlet Tiyatrosu'nda görev yapmaktadır.

Tiyatro Kariyeri

Tülay Günal, Devlet Tiyatroları'ndaki görevinin yanı sıra, çeşitli özel tiyatrolarda da sahne almıştır. Çalıştığı özel tiyatrolar arasında Dostlar Tiyatrosu, Oyun Atölyesi ve DOT bulunmaktadır. Oyun Atölyesi'nde Haluk Bilginer ve Güven Kıraç'la birlikte oynadığı "Jeanne d'Arc'ın Öteki Ölümü" adlı oyunda Jeanne d'Arc karakterini canlandırmış, DOT'ta ise "Böcek" oyununda başrolde yer almıştır. Ayrıca, usta tiyatrocu Çetin Tekindor ile birlikte "Rita'nın Şarkısı" adlı oyunu Adana'da Sakıp Sabancı Sahnesi'nde sergilemiştir.

Televizyon Kariyeri

2007-2009 yılları arasında Kanal D'de yayımlanan "Asi" dizisinde oynayan Tülay Günal, 2013 yılında "Umutsuz Ev Kadınları" dizisinde Suzan karakterini canlandırmıştır. 2016 yılında yayımlanan "Kördüğüm" adlı dizide ise Feyza Karasu karakteriyle izleyici karşısına çıkmıştır.

Ödüller ve Diğer Çalışmaları

"Ben Bertolt Brecht" oyunundaki rolüyle 2012 Afife Jale Tiyatro Ödülleri'nde En İyi Müzikal Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştır. 2017-2018 sezonunda 23. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri'nde sinema kategorisinde jüri üyeliği yapmıştır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa