AP üyesi Irene Montero’dan Avrupa’ya “soykırıma ortak olmayın” çağrısı

İspanya eski Eşitlik Bakanı ve Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi Irene Montero’dan hükümete, İsrail ile diplomatik ilişkileri askıya alma çağrısı geldi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
31 Temmuz 2024 21:44
GÜNCELLEME
01 Ağustos 2024 12:15
AP üyesi Irene Montero’dan Avrupa’ya “soykırıma ortak olmayın” çağrısı
AA
Kaynak AA

İsrail Ortadoğu’yu kan gölüne çevirecek hamleler yapıyor.

Gazze’de soykırıma devam eden İsrail, dün gece 2 suikast birden gerçekleştirdi.

Hem Beyrut hem Tahran’ı vuran İsrail uçaklarının saldırısında Hizbullah komutanlarından Fuad Şükür ve Hamas’ın Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye hayatını kaybetti.

Bu saldırılar sonrası İspanya eski Eşitlik Bakanı ve Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi Irene Montero X hesabından paylaşım yaptı.

Montero, payylaşımında "Durmayacaklar ve Avrupa bu soykırımlara ortak olmayı bırakmalı." diyerek büyüyen İsrail tehdidine dikkati çekti.

İsrail'e karşı silah ambargosu uygulanması çağrısını tekrarlayan Montero, İspanyol hükümetine, İsrail güçlerine yakıt taşıyan ve şu anda İspanyol sularında bulunan gemiye el koyarak, İsrail'e ulaşmasını engellemeleri çağrısı yaptı.

Montero, ülkesinin İsrail ile diplomatik ilişkileri kesmesini de istedi.

İsrail güçleri dün, Beyrut'un güney bölgesinde Hizbullah'ın Şura Meclisi'nin bulunduğu Huhreyk Mahallesi'nde bir binayı vurmuştu.

Saldırıda Hizbullah komutanlarından Fuad Şükür öldürülmüştü.

Gece saat 02.00 sıralarında da İsrail uçakları Tahran’da bulunan Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin kaldığı konutu füzelerle hedef almıştı.

Saldırıda, Haniye ve koruması hayatını kaybetmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa