Fahrettin Altun'dan Heniyye mesajlarını engelleyen Instagram'a kınama

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hamas Siyasi Büro Şefi Heniyye'nin öldürülmesi sonrası paylaşımları engelleyen Instagram’ı kınadı.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
31 Temmuz 2024 23:30
GÜNCELLEME
02 Ağustos 2024 00:52
Fahrettin Altun'dan Heniyye mesajlarını engelleyen Instagram'a kınama
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Fahrettin Altun, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Filistin direniş hareketi Hamas'ın siyasi büro şefi İsmail Haniye’nin, düşmanlarının asla anlayamayacağı bir tevazuyla şehadete yürüdüğünü belirtti.

"Filistin davasının en büyük kahramanlarından biri olarak tarihe geçen şehidimize Allah’tan rahmet diliyoruz” diyen Altun, İslam alemi ve Filistin’e baş sağlığı diledi.

Altun, İsrail’in, her türlü barış fırsatını ortadan kaldırmak için suikast ve gizli operasyonlarla bölgeyi daha fazla kargaşaya sürüklemeye çalıştığına işaret etti.

 İsmail Haniye suikastını b”ir ülkenin egemenliğini açıkça ihlal eden devlet destekli İsrail terörizminin son örneği” olarak niteleyen Altun, Netanyahu hükümetinin ateşkes ya da barış niyeti olmadığını defalarca gösterdiğini ifade etti.

Altun, İsrail hükümetinin sadece Filistin toprakları üzerindeki hırsızlık ve işgalini genişletmekle ilgilendiğini ve bu yolda insan hayatını hiçe saydığını söyledi.

'İsrail hükümetine destek verenler insanlıklarından utanmalıdır'

Milyonlarca Gazzeliyi en temel insani ihtiyaçlarından mahrum bırakan İsrail’in, kalıcı bir çözüm arayışında olan siyasi liderleri hedef aldığının altını çizen Altun, İsrail'in insan hayatını hiçe saymasının tesadüfi olmadığını, aksine Filistin'deki soykırım politikalarının tezahürü olduğunu kaydetti.

Fahrettin Altun, Netanyahu hükümetinin sadece bölgesel savaşı kışkırtmakla kalmadığını, aynı zamanda kendi vatandaşlarının güvenliğini de tehlikeye attığını bildirdi.

“Bu hükümete destek verenler insanlıklarından utanmalıdır. Müzakere ve barışçıl çözümden bahsettiklerinde onları ciddiye almayacağımızı anlamalıdırlar." diyen Altun, İsrail ne kadar Filistinli öldürürse öldürsün, Filistin'in haklı davasının tarihten silinmeyeceğini vurguladı.

'Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir'

Altun, İsrail devletinin de yargısız infazların, suikastların, işgalin ve soykırımın faili olarak tarihe geçeceğinin altını çizdi.

Instagram’ı da sert dille eleştiren Altun, “Ayrıca, Heniye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir. Küresel sömürü düzenine ve adaletsizliğe hizmet ettiğini defalarca göstermiş olan bu platformlara karşı ifade özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz. Her fırsatta ve her platformda Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağız. Filistin er ya da geç özgür olacaktır. İsrail ve destekçileri bunu engelleyemeyecektir" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa