Hakan Fidan: “İsmail Heniyye, Allah’ı hatırladığınız birisiydi”

Dışişleri Bakanı Fidan, Heniyye’nin şehadeti arzulayacak kadar iman ettiğini belirterek “Kendisine baktığınız zaman Allah’ı hatırladığınız birisiydi” dedi.

YAYINLAMA
01 Ağustos 2024 00:10
GÜNCELLEME
02 Ağustos 2024 00:54
Hakan Fidan: “İsmail Heniyye, Allah’ı hatırladığınız birisiydi”

İsrail, milyarlarca dolarlık son teknoloji ürünü silahlarına, çoğu kadın ve çocuk 40 bin Filistinliyi katletmesine rağmen Hamas’ı yok edemiyor.

Bu ‘Gazze Kasabı’ olarak tarihe geçen Netanyahu’yu ve ırkçı yandaşlarını daha da hırçınlaştırıyor.

Öfkelerini, daha çok kanla dindirmeye çalışıyorlar.

Kin ve hırsları akılları ve vicdanlarının önüne geçen eli kanlı politikacılar, hem dünyadan hem de kendi haklarından gelen sağduyulu seslere kulaklarını tıkıyorlar.

Onların kana bulanan öfkesine karşılık Filistinliler şehadeti dinginlikle kucaklıyor.

Filistinliler, açlığa, susuzluğa, orduları ve silahları olmamasına, daha da önemlisi kendilerine sırt çeviren insanlığa ve yalnızlığa rağmen sadece inançlarına ve birbirlerine sarılarak kendi kurtuluş savaşlarını veriyorlar.

O Filistinlilerin bir lideri daha İsrail saldırısında şehadete yürüdü.

Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’yi Dışişleri bakanı Hakan Fidan canlı yayında anlattı.

Dünya menfaati peşinde koşmayan, taşıdığı emanetin fevkalade farkında bir insan olarak Haniye’yi tanımlayan Hakan Fidan, Onunla tanışmaktan dolayı kendisini ayrıcalıklı hissettiği söyledi.

İsmail Haniye için “kendisine baktığınız zaman Allah’ı hatırladığınız birisiydi” diyen Fidan, Haniye’yi şu sözlerle anlattı:

"Gerçekten kendi dava şuuru çok yüksek, kendi taşıdığı emanetin fevkalade bilincinde olan bir insandı. Yani, bunu hiçbir şeye değişmeyen, hiçbir şekilde bir dünya menfaatinin peşinde olmayan bir insandı, mütevazı bir insandı açıkçası. Şehadeti çok büyük mutlulukla karşılayan, arzulayacak derecede iman etmiş, ihlası ve takvası fevkalade yüksek biriydi. Mümin şahsiyet olarak ben çok ender rastladığım insanlardan biriydi. Gerçekten tanımaktan da, beraber çalışmaktan da büyük bahtiyarlık duyduğum, gerçekten kendimi o noktada ayrıcalıklı hissettiğim bir şahsiyetti. Çalışmaya gelince, kendisi liderlik özellikleri itibarıyla gerçekten mutedil bir insan, yumuşak bir insan, ama konulara odaklanabilen bir insan. Biz çok çetrefilli konular üzerinde günlerce, haftalarca tartıştığımız oldu. Ama hiçbir zaman için odağı kaybetmeyen, duygusallığa kapılmayan bir insandı. Filistin’in menfaati için her türlü fedakarlığı yapmaya da hazır biriydi. Bu siyasi fedakarlık olur, ailesiyle ortaya koydu. Hem şahsiyet olarak büyük bir örnekti hem de liderlik ettiği kurumu gerçekten bir yere taşımaya çalışan bir insandı. Hiçbir zaman için karamsarlığa düşmezdi. Ben çok zor durumda oldukları anları da biliyorum. Ama her zaman için umudu yüksekte tutan, koruyan, dirayetliydi. Yani o hareketin şartları öyle ki, hareketin zaten o mevkisine gelmiş olan insanlar, her biri hemen hemen aynı özellikleri çeşitli şekilde bünyesinde barındıran arkadaşlar. Şimdi Halit Meşal yerine seçildi. O da aynı şekilde, farklı dozajlarda aynı özellikleri taşıyan birisi. Ama İsmail Haniye gerçekten kendisine baktığınız zaman Allah’ı hatırladığınız birisiydi. Yani, o derece yakınındayken bunu hissettiğiniz bir insandı. Allah şehadetini mübarek eylesin.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa