BBP'li Eşin :“Arzumuz meydanlarda bağırmaktansa, cephede savaşmaktır”

BBP MKYK Üyesi Rıdvan Eşin, Filistin'den sonra sıranın Türkiye’ye geleceğini belirterek “Arzumuz meydanlarda bağırmaktansa, cephede savaşmaktır” dedi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
01 Ağustos 2024 00:46
GÜNCELLEME
01 Ağustos 2024 00:46
BBP'li Eşin :“Arzumuz meydanlarda bağırmaktansa, cephede savaşmaktır”
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Rıdvan Eşin, İsrail’in saldırısında hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye için bir taziye mesajı yayınladı.

Haniye’ye Allah’tan rahmet, İslam dünyasına da başsağlığı dileyen Eşin, Hazreti İbrahim'e Allah yolunda kurban edilmek üzere sorgusuz sualsiz teslim olan Hazreti İsmail'e de,  inandığı davası için mücadele ederken şehit olan İsmail Haniye'ye de üzülmediklerini söyledi..

Eşin, Allah’tan kendilerine de izzet, vakar ve şehadet nasip etmesini diledi.

Ölümden kaçış olmadığının altını çizen Eşin,   “Lakin ne için ve kim için öldüğünüz Ahiretteki halinizi belirler” dedi.

Eşin, ölmekten korkacak ve kaçacak insanlar olmadıklarını belirterek liderlerden gözlerinin içine baka baka kutsalları çiğneyen, değerlerii hiçe sayan, mazlumlara zulmeden İsrail ve arkasındaki köpeklere hak ettikleri dersi vermek için harekete geçmelerini beklediklerini bildirdi.

Kazanmak veya kaybetmek için değil, doğrusu bu olduğu için harekete geçmekle mükellef olduklarını aktaran Eşin, “Onlar için ölmek ne kadar büyük bir hüzün ise bizler için de Şehadet o kadar büyük bir düğündür. Sadece paralarına ve mermilerine güvenen bir topluluğa karşı, Rabbine güvenen bir topluluk olarak yola çıktığımızda İnşallah kazanan da bizler olacağız” ifadelerini kullandı.

Eşin, sadece Müslümanlara değil, kendi halklarına da zulmeden bir kaç soysuz köpeğin havlamasından çekinmediklerini dile getirdi.

 “Artık taşın, toprağın bile kabullenemediği bir zulme daha ne kadar katlanacağız?” diye soran Eşin,  “Bu millet zillet içinde yaşamaktansa şereflice ölmeye hep hazır olmuş ve hep hazır olacaktır. Yıllarca mazlumun yanında yer almış ecdadın torunları olarak sessiz kalmak artık kanımıza dokunuyor. Meydanlarda bağırmaktansa, cephede savaşmaktır arzumuz. Bugün Filistin'e, Irak'a, Yemen'e yapılan saldırılar nihayete erdiğinde sıranın bize geleceğini biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Eşin, sözlerini “Bugün harekete geçmez isek yarın çok geç olacak” diyerek tamamladı.

BBP MKYK Üyesi Rıdvan Eşin, İsmail Haniye için Bey Camiinde kılınan gıyabi cenaze namazına da katıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa