Süleyman Soylu'dan TBMM'ye başvuru

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, adının davalarda geçmesi nedeniyle TBMM'ye başvurarak yasama dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
01 Ağustos 2024 09:24
GÜNCELLEME
01 Ağustos 2024 10:53
Süleyman Soylu'dan TBMM'ye başvuru
O
Onur Çetinkaya Editör

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Deniz Yücel, bir ay önce Ayhan Bora Kaplan soruşturması hakkında, "Bu olayların en kilit isimlerinden biri de bizim ‘suç işleri bakanı’ olarak nitelediğimiz Süleyman Soylu'dur. Süleyman Soylu’nun derhal dokunulmazlığının kaldırılarak yargılama sürecine dahil edilmesi gerekmektedir" ifadelerini kullanmıştı.



Soylu'dan Özel ve Cumhuriyet Gazetesi'ne sert tepki

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, son dönemde suç örgütü davaları ile ilgili adının geçmesine sert tepki gösterdi. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel üzerinden kendine yönelik sözlere yanıt veren Soylu,  dokunulmazlığının kalkması için TBMM’ye müracaat edeceğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Soylu," Özgür Özel ile dirsek temasında olup, beni dokunulmazlıkla tehdit edenler elinizde ne belge varsa ortaya koymazsanız şerefsizsiniz… " ifadelerine yer verdi. 

"TBMM'ye müracaat edeceğim"

Yıllardır iftira atıldığını belirten Soylu, kendine yönelik intikamın bir türlü bitmediğinin altını çizdi. 

Açıklamalarında Cumhuriyet Gazetesine de yer veren Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu," Cumhuriyet gazetesi ! Baronluğumu ispat etmezseniz namertsiniz. Size yakında bir imkan daha vereceğim.. Dokunulmazlığımın kalkması için TBMM’ye müracaat edeceğim.. fetöcüler, pkk’lılar, uyuşturucu tüccarları, suç çeteleri soros’un çocukları sizde gelin. Allah büyüktür ve adildir…" ifadelerini paylaşmıştı.

Dokunulmazlığı için başvuru yaptı

Daha önce başvuruda bulunan Soylu,  komisyonun devam ettiği hafta yasama dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle Meclis Başkanlığına başvurdu. Soylu başvuru dilekçesinde, "Karalama, iftira ve itibarsızlaştırma kampanyası karşısında, yasama dokunulmazlığımın kaldırılması başvurusunda bulunulması zorunluluğu hasıl olmuştur." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa