Heniyye suikastında yeni detay: Nokta atışı… İran-İsrail planı mı?

Heniyye’nin suikastına ilişkin ardı ardına gelen her detay gözleri İran-İsrail ilişkisine çeviriyor. Saldırının yapıldığı binanın yıkılmaması dikkat çekti.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
01 Ağustos 2024 11:11
GÜNCELLEME
01 Ağustos 2024 11:33
Heniyye suikastında yeni detay: Nokta atışı… İran-İsrail planı mı?
Kübra Şenal Editör

İsmail Heniyye, İsrail tarafından yapılan saldırıyla Tahran’da kaldığı konutta katledildi. Aylar önce çocukları ve torunları şehit edilen İsmail Heniyye, İran’daki meclise katılmasının ardından saldırıya uğraması şüpheleri İsrail ile birlikte İran’a da yöneltti.


Füzeyle nokta atışı

Heniyye’nin Tahran’da kaldığı konutun görüntüleri sızdırıldı. Atılan füzeyle binanın büyük kısmının hasar görmesi beklenirken yalnızca bir bölümünün yıkılmış olması “İsrail, lokasyonu nereden biliyordu?” sorusunun cevabını aratmaya başladı.

Bir taraftan İsrail, hedeflerini bombalamaya devam ederken bir taraftan da dünya gündemi Heniyye’nin şehadetine odaklandı.


Sosyal medyada yayılan görüntüler incelendiğinde binanın minimum hasar alması işgalci İsrail’in tahrip gücü yüksek olmayan bir füze kullandığını gösterirken Siyonist çetenin burada nokta atışı yaptığını gösteriyor. Dolayısıyla “İsrail, lokasyonu nereden biliyordu?” sorusunun cevabı da ayyuka çıkıyor.


Gözler İran-İsrail ittifakında

Bir sosyal medya kullanıcısı tarafından yapılan analize göre, Heniyye suikastına ilişkin detaylar, İran-İsrail ilişkisini gözler önüne seriyor. Paylaşımda şunlar yer alıyor:


Olay, gece 02:00 da oluyor.

- Tahrip gücü yüksek olmayan bir füze kullanılmış!

- Yeşil örtü çekilen bölge binanın hedef olduğu bölge!

- İsrail, hiçbir saldırıda asla hedef gözetmez… İsrail’in nokta atışı yaptığı yani hedef gözettiği görülüyor.

- Bina sapa sağlam ayakta. İsrail, hedefi yok ettiğinden nasıl emin oldu?

- Heniyye ve korumasının şehadeti harici başka bir ölüm yok

İsrail’e istihbaratı kim verdi?

- İran yetkili makamları olayla ilgili geniş tahkikat yapılacağını, zafiyeti yahut ihaneti olanların yakalanıp cezalandırılacağını söylüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa