Erdoğan ve YAŞ üyeleri toplantı öncesi Ata'nın huzurunda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yüksek Askeri Şura Üyeleri, Beştepe'deki toplantı öncesi Anıtkabir'i ziyaret etti.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
01 Ağustos 2024 11:19
GÜNCELLEME
01 Ağustos 2024 11:42
Erdoğan ve YAŞ üyeleri toplantı öncesi Ata'nın huzurunda
O
Onur Çetinkaya Editör

YAŞ üyeleri, toplantı öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti.

Erdoğan'ın yerini almasıyla Aslanlı Yol'dan başlayan törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,  Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ay yıldız motifli çelengi Atatürk'ün mozolesine bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Erdoğan başkanlığındaki heyet, önce mozoleye çıkan merdivenin önünde fotoğraf çektirdi sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.


Misak-ı Milli Kulesi'nde  Özel Defter'e duygularını paylaşan ve imzalayan Erdoğan, Milli mücadele mesajı verdi, millet ve devleti korumakta kararlı olduklarını vurguladı. 

 "Bölgemizi kan deryasına çevirmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Son günlerde yeniden hortlayan yayılmacı emelleri karşısına gereken her türlü tedbiri alarak vatanımızı, milletimizi, devletimizi ve milli çıkarlarımızı sonuna kadar korumakta kararlıyız. Bölgemizi kan deryasına çevirmek isteyenlere fırsat vermeyecek, kendi vatandaşlarımızla birlikte dostlarımızın da güven kaynağı olmaya devam edeceğiz" ifadelerini yazdı.

Saat 12.00'de Beştepe'de başlayacak toplantıda albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması işlemlerinin yanı sıra general ve amirallerin terfi ve atama dosyaları da ele alınacak. Şura kararları Erdoğan'ın onayının ardından kamuoyuna açıklanacak.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa