Özgür Özel'den dikkat çeken çıkış! Emekli maaşlarına karşı SGK borcu

CHP Lideri Özel, emekli maaşlarının 17 bin TL olması halince CHP'li belediyelerin SGK borçlarını kapatacaklarını söyledi.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
01 Ağustos 2024 14:10
GÜNCELLEME
01 Ağustos 2024 15:48
Özgür Özel'den dikkat çeken çıkış! Emekli maaşlarına karşı SGK borcu
Ecem Çetin Editör

Son dönemde belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) olan borçları tartışılıyor ve konuşuluyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, borçların yerinde tahsili için Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın çalışma başlattığını açıklaması sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan bir açıklama geldi. 


Belediyelerin prim borçlarının toplam 96 milyar liraya ulaştığını bu borcun yüzde 80'inin belediye şirketlerine ait olduğunu söyleyen Vedat Işıkhan, en borçlu 5 belediyeyi de açıkladı.

Işıkhan, en borçlu 5 belediyenin Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) ait belediyeler olduğunu söyledi. 


Vedat Işıkhan bu belediyelerin Ankara, İzmir, İstanbul ve Adana Büyükşehir Belediyeleri ile Şişli İlçe Belediyesi'nin olduğunu ifade etti.

Bu konu siyasetin ve siyasetçilerin gündeminden düşmüyor. 


Son olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'den bu konuya ilişkin bir açıklama geldi. 

Özel, bütün belediyelerin SGK borcunun yüzde 3'ünün belediyelerin borcu olduğunu, yüzde 97'nin diğer borçlar olduğunu ifade etti.

 

"Bir ilan etsene SGK’ye kimin borcu var bir görelim" diyen Özgür Özel, "Bizim borçlarımız zaten AK Parti’den aldığımız borçlar." dedi. 

Emekli maaşlarına ilişkin konuşan ve bir öneri de bulunan Özel, ocak ayında 10 bin lira maaşla 25 kilo dana kıyma alınabildiğini bugünse 12 bin 500 lira maaşla 20 kilo kıyma alındığını söyledi. 


"Emekli maaşını 17 bin TL yapın, bütün borcumuzu hemen kapatacağız"

SGK'ya bugün borçların ödenmesi halinde emeklilere zam yapılacakmış gibi konuşulduğunu ifade eden CHP Lideri, emekli maaşının 17 bin TL olması halinde CHP'li belediyelerin bütün borçlarının hemen kapatılacağını ifade etti. 


“SGK’ye bugün bu borçlar ödense emeklilere bugün zam yapacakmış gibi konuşuyor. Emekli maaşını 17 bin TL yapın, biz CHP’li belediyeler bütün borcumuzu hemen kapatacağız” dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa