Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı YAŞ kararı açıklandı

Yüksek Askeri Şura toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 23 general ve amiral terfi etti.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
01 Ağustos 2024 15:48
GÜNCELLEME
01 Ağustos 2024 16:58
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı YAŞ kararı açıklandı
O
Onur Çetinkaya Editör

Yüksek Askeri Şura, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki YAŞ toplantısına Şura üyeleri ,Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu katıldı.

Erdoğan imzaladı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki basına kapalı toplantı 1 saat 20 dakika saat sürerken alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalandı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Şura kararlarını imzalaması sırasında  hazır bulundu. YAŞ'ta alınan kararlar İletişim Başkanlığı tarafından duyuruldu.

23 general ve amiral bir üst rütbeye, 77 albay general ve amiralliğe yükseltildi. 34 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 455 albayın görev süreleri ise iki yıl süre ile uzatıldı. Yeni görevler 30 Ağustos 2024 tarihinden geçerli olacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesinde bir değişim olmazken görev süresi bu yıl sona erecek olan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu'nun görev süresi bir yıl süreyle uzatıldı. Diğer yandan  2 generalin yaş haddi nedeniyle, 29 general ve amiralin ise kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa