CHP'den Süleyman Soylu'ya 'Dokunulmazlık' yanıtı

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, TBMM'ye başvurarak yasama dokunulmazlığının kaldırılmasını istemesine CHP'den yanıt geldi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
01 Ağustos 2024 16:10
GÜNCELLEME
01 Ağustos 2024 17:28
CHP'den Süleyman Soylu'ya 'Dokunulmazlık' yanıtı
O
Onur Çetinkaya Editör

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, son dönemde suç örgütü davaları ile ilgili adının geçmesine geçtiğimiz günlerde sert tepki gösterdi.


Cumhuriyet Gazetesi üzerinden CHP ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'e seslenen Soylu, " Özgür Özel ile dirsek temasında olup, beni dokunulmazlıkla tehdit edenler elinizde ne belge varsa ortaya koymazsanız şerefsizsiniz… " ifadelerine yer verdi.

Kendisine iftira atıldığını beyan eden Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu sözlerinin devamında ise, "Cumhuriyet gazetesi ! Baronluğumu ispat etmezseniz namertsiniz. Size yakında bir imkan daha vereceğim.. Dokunulmazlığımın kalkması için TBMM’ye müracaat edeceğim.. fetöcüler, pkk’lılar, uyuşturucu tüccarları, suç çeteleri soros’un çocukları sizde gelin. Allah büyüktür ve adildir…" dedi.

 "Karalama, iftira ve itibarsızlaştırma kampanyası karşısında, yasama dokunulmazlığımın kaldırılması başvurusunda bulunulması zorunluluğu hasıl olmuştur." şeklinde başvuru açıklamasını paylaşan Soylu,  yasama dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle Meclis Başkanlığına başvurdu.

"Yüreğin yetiyorsa soruşturmayı biz açalım"

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında ,Soylu'nun yasama dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle Meclis Başkanlığına başvurusuna ilişkin konuştu.

Başvurunun samimi olmadığını ifade eden Murat Emir, "Yüreğin yetiyorsa gel, meclis soruşturmasını açalım" dedi.

Emir, sözlerinin devamında , "Eğer kendisi gerçekten yargılanmak istiyorsa yapacağı bir tane iş var; Meclis soruşturması için biz başvuracağız. Meclis soruşturması bunun en kolay yolu. Biz başvururuz, 270 imza bizden. Sana düşen 30 tane imza bulmak. 30 AKP'li arkadaşını veya MHP'li arkadaşını bul getir, biz senin soruşturma dilekçeni hazırlıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa