Erbakan’dan Dervişoğlu’na hayırlı olsun ziyareti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
01 Ağustos 2024 18:49
GÜNCELLEME
01 Ağustos 2024 19:06
Erbakan’dan Dervişoğlu’na hayırlı olsun ziyareti
AA
Kaynak AA

İYİ Parti Genel Merkezinde Dervişoğlu'nun makamındaki basına kapalı yapılan görüşme sonrası iki lider basına açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin bütün sorunlarını ele aldıklarını söyleyen Dervişoğlu, Erbakan'a iadeyi ziyarette bulunacaklarını belirtti.

Dervişoğlu, Türkiye'nin önünün açılması noktasında katkıları ortaklaştırmaya çalışacaklarını dile getirdi.

Erbakan da, iki parti arasında görüşmelerin devam edeceğini ifade etti.

İsmail Haniye'ye yönelik suikast

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin vefatından duyduğu üzüntüyü paylaşan Erbakan, Filistin halkı ve İslam alemine başsağlığı dileklerini iletti.

Erbakan, dün Haniyee'nin oğlu Abdusselam Haniye’ye telefonda taziyelerini ilettiğini, yarın da Doha'da kılınacak cenaze namazına katılacağını söyledi.

Bu vahşi saldırıyı Yeniden Refah Partisi olarak lanetlediklerini vurgulayan  Erbakan, “İnşallah bunlar artık siyonist, katil rejimin sona yaklaştığının göstergeleridir” dedi.

Erbakan, Amerikan Kongresi'nde katil bir soykırımcının alkışlanmasının, insanlık adına utanç verici olduğunun da altını çizdi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın 15 Ağustos'ta TBMM'ye davet edilmesi ve Genel Kurul'da hitap edecek olmasını olumlu bir gelişme olarak değerlendiren Erbakan, "Bu süreçte İsrail Dışişleri Bakanı'nın, Sayın Cumhurbaşkanımıza aslında bütün Türkiye'ye yönelik olarak sarf ettiği çirkin, haddi aşan ifadeleri kınadığımızı belirtmek isterim." dedi.

Erbakan: "Kürecik kapatılsın"

Erbakan, Kürecik Radar Üssü'nün kapatılması için iktidara çağrı yaptı.

Belediyelerin prim borçlarına ilişkin tartışmalara da değinen Erbakan, yerel seçimlerde yaşadığı büyük hezimet sonrasında birdenbire iktidarın aklına belediyelerin SGK borçlarının geldiğini belirtti. 

Erbakan'dan iktidara 'Belediyelerin SGK borçları' eleştirisi

Erbakan, 20 senedir AK Partili belediyelerin yapmış olduğu bu borçların tahsil edilmediğini, belediyeler muhalefet partilerine geçince bu borçları tahsil etmenin iktidarın  aklına geldiğinin söyledi. 

Fatih Erbakan, bunun muhalefet partileri ve  bu partilere oy veren seçmeni cezalandırmak anlamına geldiğini vurguladı.

Dervişoğlu: "Erken seçime hazırız"

Açıklamaların ardından Dervişoğlu, bir gazetecinin "erken seçim" ile ilgili söylemlere işaret etmesi üzerine, kendilerinin istemesiyle seçim olmayacağına dikkati çekti.

Seçim şartlarının oluşması gerektiğini belirten Dervişoğlu, iktidarın seçim kararına destek vermesi halinde TBMM’de karar alınabileceğini dile getirdi.

Dervişoğlu, “Eğer Türkiye'de erken seçim olacaksa İYİ Parti'nin yarın yapılacak seçime bile hazır olduğunu ifade edebilirim." Şeklinde konuştu.

"Yargıdaki Can Atalay anlaşmazlığı devam ediyor" hatırlatması üzerine Erbakan, “Anayasa Mahkemesi kararlarına, hoşumuza gitmezse de saygı duyulması gerektiğini her zaman ifade ediyoruz." Sözleriyle bakış açısını ortaya koydu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa