Ürdün’den İsrail’e “Arabuluculuk çabalarını baltaladı” suçlaması

Ürdün, İsrail’in, barış müzakerelerinin "ana muhatabı" olan İsmail Haniye’ye suikast düzenleyerek Gazze'de barış çabalarını baltaladığını bildirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
01 Ağustos 2024 19:28
GÜNCELLEME
01 Ağustos 2024 19:40
Ürdün’den İsrail’e “Arabuluculuk çabalarını baltaladı” suçlaması
AA
Kaynak AA

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, ülkesini ziyaret eden Lüksemburg Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Xavier Bettel ile görüştü.

İkili daha sonra başkent Amman'da ortak basın toplantısı düzenledi.

Eymen es-Safedi, bölgenin geleceğinin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun eline bırakılmaması gerektiğini vurguladı.

Durumun içinden çıkılmaz bir hal aldığına işaret eden Safedi, gerilimi azaltmanın ilk adımının, Gazze'deki vahşi ve barbarca savaşı durdurmak olduğunu söyledi.

Safedi, İsrail hükümetinin, barış istemediğinin altını çizdi. 

Hamas'ın siyasi büro şefine düzenlenen suikastı, uluslararası hukukun açık bir ihlalini temsil eden ve gerilimi tırmandıran bir suç olarak niteleyen Safedi, “İsrail, müzakerelerin ana muhatabı Haniye'ye suikast düzenleyerek arabuluculuk çabalarını baltaladı." dedi.

Safedi, uluslararası toplumdan İsrail'in saldırılarını durdurmak için önlem almasını istedi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne de seslenen Safedi, "Haydut İsrail devletinin bölgeye daha fazla yıkım getirmesine izin verilmemesi" çağrısı yaptı.

Lüksemburg Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bettel de, Filistin meselesinin iki devletli çözüme göre halledilmesi gerektiğinibelirterek, barışı desteklediklerini ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa